0 Läs mer >>
Lite höstfoton som får tala för sig själv till lite toner med Justin Haywards

Höst...

0 Läs mer >>
Igår var det en ljuvlig dag även om det blåset lite.....solen sken och det blev en låg promenad i natur o skog på c:a 3 timmar.Härligt att få hämta lite ny energi och rensa hjärnan lite ... det behövs och att gå i naturen är ju en lisa för själen helt klart för jag skulle kunna gå där hur länge som helst.
Det var tyvärr dåligt med ätbara svampar för dom hade vidsvinen även i år redan böka runt och tagit ...ja det såg ut som någon röjt runt med en jordfräs i skogen på stora områden.Vildsvins flocken ser ut att ha ökat också med tanke på hur stora områden dom varit o bökat på...vem vill möta såna i skogen..:) inte jag.
Här kommer ett bildspel på min promenad och vad passar inte till detta...jo lite fågelsång kanske..
Detta var en lite test i ett nytt program jag gjort fotona som ett bildspel i...kanske lite suddigare men kul att se hur det blev. Alla barn i början :) Det finns en hel del finesser jag ska testa mig fram med och detta var nr 1.

En dag i skogen....

0 Läs mer >>
Det blev en kanonfin Lördag med sol o värme samt fikabesök också av vännina som fick lite plantor att ta med till sin kolonilott.Jag satte fart ute med att klippa ner buskar som hängde ner och växt över nya tomtgränsen så jag kan fixa till lite snyggt.Det blir höststädning o klippning i området snart och nytt sen många köpt loss sina radhus också...samfälligheten är det visst nu som tar tag i det...även för oss som hyr?....
Ja nu är inget som förr här...lite trist för det har blivit lite som två läger...hyresgäster o ägare och tjasande hit o dit ...Inget nytt att byta till heller än men jag kollar varje dag både här o där efter något som kan vara ett bra bytesobjekt..inte lätt i alla fall.
Det blir tufft en vinter till här ser det ut som då det är bostadsbrist också...och med en helt annan ekonomi också som gör det ännu tuffare än tidigare.Det är aldrig kul att behöva gå till soc för att kunna överleva...men vad ska man göra när det blivit som det blivit med utförsäkringar o allt som kom med det...man måste ju ha mat o det nödvändigaste i alla fall ..men man tvingas ta till drastiska åtgärder för att kunna  men man mår väl kanske inte bättre...ett som är säkert.
Jag fick i alla fall en kanondag och njöt verkligen av dagen ute i solen hela dan fram tills kvällen.det är sånna dar man lever för nu.
Staketet ser lite halvdant ut...hänger bara och ruttnar..:) Ja jag får allt riva bort det...men flyttar jag så får nästa hyresgäst fixa nytt för det kostar jag inte på...ja det kan jag i alla fall inte.
Det blev lite men än finns det kvar att klippa o röja...men får allt ta det lite lugnt..
Buskarna bakom staketet ska klippas ner...så det finns lite att göra nu...pust..
Jag har gulliga grannar ...jag fick kantareller som dom vait ut o plockat och det var inte måttligt så mycket svamp hon hittat...o jag fick en bunke full..:) Det blev mackor med smörstekt kantarell på...musigt värre och det blev lite att frysa in också ...Ja det blev en bra dag..och kväll med svampmackor o Thaisoppa samt fika o glass efter.

En solig Lördag...

0 Läs mer >>
10 år har gått sen dagen som detta hemska drabbade USA då tornen föll samman efter bombdåden.
Skänker alla dessa drabbade människor en varmt tanke denna dag..ännu en tragisk och hemskt dag på vår jord.

Den 11 september..

0 Läs mer >>
Det var ju dags för vår måne igen att lysa för fullt så man blir både rastlös o sömnlös..så den ställer till det :)
Det är bara att dansa i månskenet o se glad ut...:)..

Månen den fulla...

3 Läs mer >>
Molnen seglar över en blå vacker himmel sakta och förändrar sig ständigt..från lätta vita moln till de tunga gråsvarta som kommer med regn.Det finns inget som är så härligt att se upp på vår himmel och molnen som får en att fantisera och se olika figurer forma sig.
Att få flyga bland molnen...vilken härlig känsla det är....
Inget moln är sig likt...varje dag  nya vackra  som seglar fram på vår himmel och från morgon till sena kvällen när solen går ner bakom trädtoppar och våra hustak.Att fota moln...ja det är som konstverk..inget likt det andra.

Upp i det blå

1 Läs mer >>
Fredag bjöd på lite bättre väder...utan regn men det såg ut att hänga där i luften..:)...men det höll sig kvar regnet i de mörkare molnen som tur var.
En liten kort promenad på förmiddan blev det i alla fall...och där rörde sig något i trädet??
Ja titta..:) nån sitter där på grenen o leker tittut..
Hej där..:D
Svamp...ja..men ätliga?...nää skule inte tro det..
Lite rötter...som man kan snubbla på med sina fötter...:D
Inte har det blitt nått av att leta svamp heller i skogsdungarna runt här...vildsvinen äter ju upp dom goe man kan äta så det får väl vara. Det är en bra bit att gå om man vill hitta svamp i de stötrre skogarna men då lär jag nog ha väldas ont i mina fötter innan jag ens kommit halvvägs in bland granar o rötter..:)..ja då orkar jag inte ens för jag är så trötter..

Åter sol o lite varma...

1 Läs mer >>
I torsdags var det som om hela himlen öppnade sig...som att få hela havet över sig..:D
Det var så fint på väg mot centrum då jag skulle uträtta lite ärenden. Solen sken och det var vita tussiga moln på den vackert bå himmeln.Jag gjorde mina ärenden och så började jag trava hemmåt och såg att det var väldans mycket mörka moln som kommit....plötsligt så var det som himmlen öppnade sig...regnet fullkomligt öste ner.Inget paraply hade jag med...jag som alltid annars har det..typiskt.På med luvan på jackan för att skydda lite...trodde jag..:)
Så här såg det ut på hemvägen
Så kom då det blöta uppifrån..:D
Vattnet rann utefter vägen och skorna skippade...skönt?
Det var inte alls så skönt...blöt inpå bara kroppa blev jag och det gick att vrida ur jeansen och jackan.
Väl hemma så skrämde jag väl katta min för hon tittade så på mig med stora ögon och undrade vem sjutton som stog där och droppade massa vatten på golvet..ja usch så kallt det blev ruggig o dan var det bara att slita av sig de blöta kläderna och torka av sig...på med torra kläder o så på med kaffet...:D
Ja det var den dagen det...men sol i sinnet hade jag trots allt för jag kunde bara skratta åt mig själv när jag kikade mig i spegeln...en dränkt katt såg jag där..:) inte undra på att Busan kikade så konstigt på mig.
"I am singing i the rain...

Ösregn...