0 Läs mer >>
Kameran har varit med i fickan hela tiden då jag gjort något..men har varit dålig på att uppdatera här som sagt var...men så kan det bli ibland :)
 
Här fick jag ideér igen..en skylt till min kolonilott måste jag ju också ha. Vänninan min fick ju en av mig så då får jag väl ha en också :)
 
Först slå och karva lite här o var efter att ha sågat till skylten i mått jag vill ha..den ska ju se lite gammal ut och den har redan varit med några år på annat ställe men nu hamnat hos mig.
 Sen ska den målas med vit färg som tål väder o vind
Sen blir det lite decoupage på..en servett som jag klippt ut fina rosor från och bara tagit översta lagret av 3 som en servett brukar ha..den som mönstret eller bild är tryckt på.Sen klistrar jag fast med ett speciellt lim eller lack  "Decoupage .. både under och på lite försiktigt så servettrosen inte går sönder.
 
När det har torkat och det gör det ganska fort så börjar jag med att ta en svart akryl färg på en svamp och drar över det vita så det hamnar i spåren efter slag och reporna jag gjorde tidigare. Tar sen en lite fuktig trasa och torkar bort det överflödiga försiktig så det vita inte ser alltför smutsigt ut.När det torkat så skriver jag text och siffrorna med en permanent tuchpenna som tål väder och vind då den sKa hänga ute.Lite suddig bild kanske :)
 
 
Ja när man väl sätter igång så är det ju svårt att sluta..:) Det blev ännu ett nytt projekt påbörjat.
Denna lilla blomlåda som jag tänkt ha sen på min lilla lott med lite fint i till vår och nästa sommar när allt är klart där med planering och sådd.Det är bra med spillbitar som blir över om man byggt något eller som man kan be att få av någon som kanske tänk slänga...allt går att återvinna och göra något av :)
 
 
 
Här är den första blomlådan som blev till...nu med stora tomatplantor i som växer så det knakar.
 
Visst är det väl kul när man får lite idéer och det går att få till något bra och användbart ;)
 
 
 

Lite snickrat och mål...

0 Läs mer >>
Det har inte blivit så mycket skrivet på ett tag nu..igen :) Det har varit lite pyssel med kolonilotten och så har jag varit slut och trött när jag kommit hem så inget blivit gjort varken här eller hemma..Ajj ajj...men bäst att passa på att vara ute så länge vi har fint sommarväder....visserligen kommer det en skur mellan varven men det är bara bra för då växer allt och blommar så fint.
Här är ett bildspel i alla fall från en dag i Drömparken i Enköpig med vänninan och hennes lilla vove vi gjorde en fin dag i juli.
Klicka bara framåt på pilen som syns på fotot
 

En juli dag i Enköpin...