0 Läs mer >>
 
Då har vi kommit till sista dagen på detta år då..och ett nytt väntar runt knuten..:) 
 
 
 
 
 
 

Ett Gott slut.....

0 Läs mer >>

 

 

Ett år av händelser som tagit mycket på min själ och hälsa och ork. Jag fick flytta tillbaks i februari till mitt gamla radhus igen som jag lämnade i oktober året innan pga. av min hälsa. Jag blev sjuk av både husets dåliga inomhus miljö och inget ville hyresvärden göra åt det innan den totala renoveringen som skulle ta upp till 2 år innan det blev gjort. Nog om det. Jag flyttade alltså tillbaks igen och där gick jag bland flyttkartongerna och fortsatte leta efter ett billigare boende då detta var för dyrt och för stort för mig som utförsäkrad men måste ju bo någonstas under tiden jag sökte nytt.
Pappa min blev sämre och togs in på sjukhus och det slutade med att han fick flytta till ett annat
boende...ett kortidsboende. Åter igen så skulle det alltså flyttas och packas och ordnas för min
lilla pappa så att han skulle få bästa omvårdnad. Det var tufft att se hur snabbt utför det gick med hans hälsa och hur han led av sina fruktansvärda smärtor.
I samma veva så började jag en datautbildning genom AF som skulle pågå 26 veckor. Det blev kanske inte alls som jag kanske velat. Jag orkade inte och kroppen tog bara mer stryk så det slutade med att jag kom in i sjukförsäkringen igen och blev sjukskriven i april.

Vår goa kisse Busan blev helt plötsligt jättedålig den 27 april och jag fick åka akut till veterinären då hon sa att det troligtvis var väldigt allvarligt. Jag ringde en av sönerna som följde med dit och det konstaterades att hon hade en tumör i munnen. Det kan komma väldigt snabbt och inte visa sig innan det är för sent sa veterinären. Det var med stor sorg i hjärtat vi fick ta beslutet att låta henne få somna in stilla och lugnt då det inte gick att rädda henne. Tårarna rann på oss båda där vi stod vid hennes sida. Så lugnt hon hade lagt sig ner och tittade på oss...som om att Nu får jag vila och få sova skönt. Hon skulle blivit 20 år i juni så hon hade fått många fina år med oss i familjen och aldrig tidigare varit sjuk...en mysig kisse som jag aldrig kommer att glömma och inte barnen mina heller. Hon fick sin sista viloplats hos barnens pappa där dom gjorde så fint. Saknar henne så och det är så tyst utan henne nu.

Bara någon vecka senare i början av maj...min pappa blev allt sämre och syster min och jag vakade vid hans sida de sista dagarna av hans långa liv. I 92 år fick han vara med oss. Det var den 7 maj pappa gick bort och det var en tuff tid som följde med allt som skulle ordnas inför begravning och allt som hör till med papper och hans tillhörigheter. Min syster och jag hjälptes åt och han fick en lugn och fin begravning i börja på juni då solen sken och det var en underbart vacker dag.

 

 

Tiden gick och sommaren med den. Jag blev fortsatt sjukskriven och en test gjordes på Fibromyalgi som visade på en mer generell myalgi då jag hade en mer uttalad värk i hela kroppen vid lätt beröring som läkaren sa. Jag tog mina promenader och hjälpte även min väninna på hennes odlingslott med lite smått samt delade mina plantor så hon fick lite. Det är en lisa för själen att få påta i jorden och bara vara ute i naturen...det bästa läkandet för både kropp o själ. Det fanns en ledig lott bredvid hennes och en dag ringde hon mig och frågade " Ska du inte hyra den och få ditt egna?
Jag som alltid var så försiktig med att säga Ja till saker direkt hörde mig själv säga "Klart jag ska..
t.om väninnan blev snopen att jag inte ens tvekade en sekund. Sagt o gjort dagen efter så gick
jag dit och betalade för nyckel till vattenposten samt vägbommen och skrev på kontraktet.

Då hade jag blivit ägare av en odlingslott då. Jag tillbringade alla fina dagar där med att rensa ogräs så gott jag kunde då den varit obrukad och fixade med hjälp av både väninnan och en av sönerna. Det blev lite blomster satta och pallkragar jag fått och det började likna nått tillslut.
Det var en positiv händelse och jag o barn samt barnbarnen kommer att få glädje av den och allt vi kan odla och sätta ...bär...grönsaker och annat nyttigt. Där jag kan bara sitta också och se allt
växa och gro sommartid och njuta av fina soliga dagar på den uteplats som är förberedd där för att lägga plattor så fort våren kommer. Jag hoppas verkligen att barnen mina ställer upp då jag inte orkar eller kan pga. av värk med sånt som behövs fixas.

Även sommaren tar slut och höst och mörker kommer tillbaks igen. Jag fortsatte leta bostad och levde bland mina flyttkartonger för varför packa upp om jag nu måste iväg i alla fall...vart det nu än blev och när. Värken i kroppen tog och det kom o gick och humöret var inte heller det bästa alltid. Fortsatt kontakt med F-kassa samt läkare och förlängning av sjukskrivningen..ovissheten som gnager om... hur ska framtiden bli? Kommer jag att bli bättre? Kommer jag att komma ut igen på arbetsmarknaden? Mycket som snurrar i huvudet och svårt att ta tag i saker när man inte vet hur o vad man ska göra för att det ska bli bra.
I slutet på september nappade en familj på mitt radhus och jag på deras efter att ha satt ut en bytesannons på en sida på Facebook. Det gick undan för vi hade bestämt oss och pratat med hyresvärden så på två veckor gick allt och kontraktet var i handen och flyttlasset åter på väg.
Så i början på oktober var jag tillbaks i samma område jag tidigare flyttat till och flyttat ifrån.
Ja här var det helt annat. Om än slitet och dant så var det beboligt och jag mådde inte dåligt.
Allt ska renoveras både invändigt som utvändigt och ny uteplats samt en liten tomt ska planeras om. Det kommer att bli som ett helt nytt hus så jag ser fram emot det nu.Fortfarande går jag bland kartongerna och väntar nu på att få en totalrenovering av radhuset.
Jag kommer att flytta till en evakueringslägenhet under dessa 6 veckor som det rivs ut och byggs om inne i radhuset. Som tur är så packar flyttfirman resten som är uppackat nu och jag slipper det samt bestyren att be barnen igen om flytthjälp.
Det är väl kanske inte det lättaste och tar på både kropp och själ detta flackade och flyttade samt att inte veta hur någonting blir i framtiden med min hälsa och om jag överhuvudtaget kommer att kunna jobba igen.
Att inte få en ordentlig diagnos på vad det är...att bara få höra att det kan vara si o så...trots
tester och undersökningar. Diagnosen KOL som jag fick..ja det var tydligen inte det...eller ? Ja att jag har sämre lungkapacitet är det inte någon tvekan om efter alla dessa år som jag var rökare...men KOL...nja så var det nog inte men kanske en början på det.Artros...utmattnings depression...ledförslitningar...mm. Hur många olika diagnoser har jag fått höra under alla år men inget konkret bara massa antaganden. Men jag har inte blivit bättre av det snarare har det bara rasat utför istället. Åter igen ska jag göra en test för Fibro i början på nästa år och även få tid på en Smärtklinik dom har här samt en koll av mina lungor igen.
Kanske nästa år kan bli ett bättre år och en nystart helt o hållet? Kanske få svar jag väntat på så jag äntligen kan gå vidare och planera min framtid bättre utan tvivel och denna ovisshet som hela tiden gnager inombords både med hälsa ekonomi och livet som så. Men även om så blir så kommer jag alltid att Ta en dag i taget inte ta något för givet men vara glad för de dagar som jag får vakna till och ta vara på till det bästa så gott jag förmår och kan...mer kan man inte.

 

Det har nog varit både glädje och sorger detta år som många tidigare år innan. Vi får bara vad vi klarar av sägs det varken mer eller mindre även om man kanske tror att det bara är eländes elände. Kanske det är det som gör mest ont som vi märker mest av? Att negativa saker fastnar hos oss alla lättare än de glada och positiva ja att det är så har t.om forskats om och kommit fram att så är det. Negativa saker har lättare att spridas än de positiva...fast man tycker ju att det borde vara tvärtom...Ja att livet är ett mysterium det är bara att konstatera...men det ska levas hur som helst och det försöker vi nog alla göra så gott vi kan efter vår egna förmåga och de förutsättningar vi alla har.

Hoppas på ett Gott Nytt År 2013

för oss allesammans vart ni än befinner Er

och Ett Gott slut på år 2012


Varm Kram /Anni

 

 
 

 

En tillbaka blick på ...

0 Läs mer >>
 
 Julen är nu snart slut och nyår väntar runt hörnet.En väldigt lugn jul har det varit men mycket snö har kommit så nog har vi fått en vit jul i alla fall. Nästa jul lär vi kanske komma ihåg precis som vi denna jul minns förra årets jul..och så fortsätter det år från år. Vad passar om inte Whams Last christmas att lyssna till ..
 
 
 
 
Igår kom det ännu mer snö och jag som försökte skotta undan så gott det gick  innan jag gick iväg för att träffa äldsta sonen hos far sin med sin sambo och barnbarnet mitt.Det blev en trevlig och lugn juldag. Jag gick hemåt och det var en lugn och fridfull kväll och massa snö hade kommit så det hade inte hunnit bli röjt överalt på vägarna och gångvägarna.
 
 Det var i alla fall skönt att komma in igen efter pulsandet i snön.Jag värmde mig lite glögg och satte mig ner och kikade på TV resten av kvällen ..ännu en dag och kväll hade gått på jul.
 
 
 

Annandag jul

1 Läs mer >>
 
 
 
Snön dalar sakta ner mot marken denna juldag och det doftar nybryggt kaffe från köket.Jag hoppas alla får en riktigt stämmningsfull fortsatt  julhelg .Många julkramar från /Anni
 
 
 
 
 
 
 
 
 

God fortsättning...

1 Läs mer >>
 
 
Julen närmar sig och lite ska jag i alla fall pynta till så jag får lite mysig stämmning i röran här.
Tro jag hamnat i en period nu som kroppen inte vill vad jag vill...och det är ju inte så kul för jag blir så trött.
Jag har fått fram en liten pyttegran..som är mer av den morderna typen kanske men det finns både glitter och ljus samt paketgirang i :) Mina små nissar har i alla fall något att sitta runt och mysa i kvällsmörkret.
 
 
 
 
Imorgon kommer en av sönerna och vi ska hjälpas åt att baka lite julgodis och lite kakor mm...
Det blir inte massa bullar och 10 sorters kakor som förr inte *ler*..Nej man får allt dra ner på sånt och i år blir det inte inte alla barn och barnbarn att fira med heller eftersom dom åkt till Thailand.Ja julen är väl inte som förr längre..barnen skaffar egna hem och har sitt.Kvällen ska jag ägna åt att ladda iför morgodagen då det ska handlas och sen bakas och då behöver jag massa energi och ork :)
 
 
Lite julepynt det får bli även här
     en julgranskula fin och guldrosett den bär
Så önskar jag alla en fin kväll vart ni än är
 
 
/Anni
                                                                
 
 
 
 
  
 

Pynt o stök....

0 Läs mer >>
 
 
Lite soft musik i vintermörkret 
 
 

Winter`s Nights..

1 Läs mer >>
 
 
Nu har mörkret lagt sig utanför fönstret..musiken ljuder i rummet från radion av rösten på Celine Dione med låten So this is christmas.
 
 
 
 
 
 
 Ett ljus på bordet fladdrar lätt och tomten brevid ser ut att mysa så gott.
Kaffet är halvljummet och det ligger en halväten pepparkaka kvar på fatet. 
 
 
 
Julen närmar sig med stormsteg men i år blir det en lugn och en helt stressfri julhelg. Halva barnaskaran är nu i solen och värmen och det enda vita dom lär se är bländvita stränder runt om i Thailand och dess öar. 
Det skulle ju faktiskt vara en dröm att få slippa vintern och kylan och få gå barfota på härliga sandstränder.
Visst kan vintern ha sina fina stunder men inget slår värmen och solen och fina sommardagar och kvällar.
Ja man får drömma sig bort dessa grå och lite trista dar så går dom också fortare och hux flux så lyser solen igen...det är såna dar man får njuta av och ta vara på.Hoppas morgondagen känns lite bättre och jag käner mig piggare.kanske solen också lyser ?
                                
                                                                       /Anni
 
 
 

Mörkret faller..

0 Läs mer >>
 
 
En dag jag varit ovanligt trött men kanske vädret gör sitt? grått o trist

Seg dag

0 Läs mer >>
 
Nätter av sömnlöshet ...värk som inte vill ge sig i kroppen...irritationen och rastlösheten som kommer med den.
Idag kände jag bara att nu är det för mycket bara efter flera dagars värkande i leder och rygg..ja värk som flyttar runt så man undrar ibland om man ska gå i bitar.Ute föll snön sakta ner och det var inte små utan stora fina...grått och det såg kanske inte så inbjudande ut att ta en promenad heller..men hux flux tittade solen fram och det blev så vackert ute med snön också som dalade ner.
Jag tänkte att kanske jag ska ta en promenad i alla fall ? Humöret var inte på topp och ryggen den märktes av rejält men kanske lite frisk luft gör susen..om inte annat så kanske irritationen lägger sig. Sagt o gjort på med jacka och halsduk ..vantar och så kameran då i fickan ( som alltid får följa med) så gick jag iväg med snigelfart mot Mälaren och båthamnen.
 
På vägen dit ser jag en färgprisma på himlen över hamnen...vackert när solen kan göra dessa magiska under på himlen :)..bara fram med kameran och fota så gott jag kunde. Det blev en hel del fotat  och jag kände mig genast gladare av att se hur vacker vintern kan vara i solens glans :)  Det blev detta lilla bildspel av en del av fotona jag tog.
 
 
 
 
Nu ska jag sätta mig och ta en kopp kaffe...humöret lite bättre och kanske kaffet gör susen på resten :)
 
 
  Så bjuder jag på lite musik till fikat / Anni
 
 

Inget ont som inte ha...

1 Läs mer >>
 
Nu har jag för första gången gjort ett eget youtubeclip :)  Lite vinterfoton jag tagit och sen satt ihop och lagt musik till men fick lov att ändra musik...upphovrätten där som man måste tänka på. Det var inte lätt att lägga in musik efter och redigera om för att den skulle tona ut och vara lika lång som videon..och svårt att hitta låtar som passade som var fria att lägga upp..(bara massa okända titlar o artister)..men man lär sig väl tills nästa gång kanske?
 
Så här bjuder jag på  lite musik och lite vinterbilder...
 
 
 
 

Vinter..

0 Läs mer >>
Det började med små små flingor som dalade ner sen blev dom större o större idag på förmiddan ..sen upphörde det lika fort som det kom. Den som verkar gilla det är skatan som fortfarande i skrivandes stund leker och har kul i snöhögarna utanför.
Efter ett tag så kikade solen fram och det ser ut att bli en ganska fin dag även om det är många grå moln på himlen som solstrålarna kikar fram mellan. Testar att lägga ut en kort video jag tog med min mobil på skatan som roade sig utanför ...kul om man kan få till lite fina motiv som rör sig också :)
 
 
 
 
 
Det blev nog väldans litet klipp men får testa mig fram och se hur man kan få lite störe bild.
 
 
Helgen ägnade jag åt mitt lilla barnbarn Rasmus för pappa o mamma skulle ut o fira nya jobbet han fått efter 1 års arbetslöshet samt födelsedag.Tänk så mysigt att få rå om sina små barnbarn  lite då o då. Det var banne mig inte lite snö i stan som låg  sen snöstormen tidigare. Halt och dant och trottoarer var då inte plogade heller överallt så det gällde att hålla balansen i fotspåren :)
 
 
Vid närmre titt på skylten??..nää det märktes...:)
 
 
 
Tur att någon slängt lite fågelfrön till småfåglarna  som nu inte har det så lätt att hitta mat.
 
 
 
 
 
På söndags förmiddagen strålade solen så fint utanför och det blev en fin 2:a advent med fika när son och svärdotter väl kom hem igen efter en trevlig helg tillsammans på tu man hand. Sen var det dags för farmor att be ge sig hemmåt igen till sitt. Det var en härlig helg med barnbarnet med lek och annat mys tilsammans.
 
 
 
 När jag väl var hemma igen och steg av tåget så försvann solen bakom trädtopparna och det hade börjat mörkna mer o mer..Det blev adventspåtår hemma och även andra ljuset tändes./Anni
 
 
 
 
 
 
 
 

Mer snö..

0 Läs mer >>
 
 
Då var det fredag igen...jisses så snabbt veckorna går fast man egentligen inte gör så mycket på dagarna.
Jag har i alla fall försökt hänga upp lite mat till småfåglarna på verandan. Nu behöver dom få i sig lite nyttigt när det är svårare att komma åt pga.av snön som lagt sig. Skator sitter och avvaktar tills småfåglarna flyger så dom också kan få sig ett skrovmål.
Jag fick med en gullig mås som hänger där i takställningen när jag flyttade in..den skrämmer då inte iväg andra fåglar :) men bra för jag gillar dom små liven och mysigt att ha lite liv utanför.
 
 
 
 
 
 Hoppas på en trevlig helg och kanske lite solsken. /Anni
 
 
 
 
 

Småfåglar...