0 Läs mer >>
 
 
 
En trist och grå dag men behövde röra på mig för lederna och samtidigt få lite frisk luft. Det ser ju inte så inbjudande ut nu i naturen när allt vissnat och ser lite mer gråbrunt ut...och inte en gnutta sol heller.
Jag tog en runda till båthamnen där änderna skränade och simmade i det iskalla vattnet. Gässen sågs inte till denna dag men kanske dom tröttnat och dragit till varmare ställen :)  ja det skulle inte vara så dumt kanske?
 
Jag fick se nått mysko i ett träd vid standkanten så jag gick närmre och såg vad som hängde där...en stor gädda?? Jisses nästan 1 m lång ..men vem hänger upp en gädda så i ett träd och bara lämnar den? Nog var det lite konstigt må jag säga att nån bara fångat och sen inte tar reda på den. Det blev en kort runda för det snålblåste och det kom små små regnstänk så det var bara att knata hemmåt igen. 
Faktiskt var det skönt att komma in i värmen igen. På med kaffet så man fick upp värmen igen...burrr...ja är det november verkligen och snart är vi i december? Inte kan man tro det med tanke på att den riktiga kylan inte kommit och snön har ännu inte kommit för att stanna även om det kommit lite *puder* på marken tidigare men så lite att den snabbt smält igen...men jag tycker ju att det är bra :)...
 
 Lite musik med Enya så här till kaffet är aldrig fel så det bjuder jag på....../Anni
 
 
 
 
 
 
 
 

En disig och gråmulen...

0 Läs mer >>
Nu blir det möbelmålning igen. Här syns mitt barndomshems matsalsbord som jag fick ta över efter pappa och som  blev målat i vitt eftersom bordsskivan var så ful och inte gick att göra så mycket mer åt. Stolarna har jag ännu inte tänkt färdigt om hur dom ska vara..målade eller ej.. omklädda lär dom bli men det är ej dessa som finns på bilden ovan.Lite skyltar med text på som ska hänga i köket när det väl blir renoverat..Home Sweet Home...ja det lär det bli när allt är iordning.
Här nedan syns linneskåpet och en skymt av stolarna jag ska klä om om inte annat som också var ett arv av far min och funnits i mitt barndomshem i alla år sen jag blev född.Även skåpet har jag funderat på om det ska målas vitt eller bara göra lite mörkare med att ha nån typ av lasyr eller bets men det får bli ett senare projekt när jag tänkt till ordentligt :).
 
 
Nu har jag börjat måla på mitt gamla furubord som ska efter många om o men få ett vitt underrede och ben och bordskivan i en laserad/betsad mörkbrun ton...kan nog bli riktigt fint och kanske mer tålig yta på än att ha heltvitt som oftast är mer ömtålig tyvärr.
 
 
Så var det också helg igen...tiden rinner iväg så snabbt att det nästan svartnar för ögonen :) fort går det i alla fall.
Jag har ju lite att pyssla med under tiden jag väntar på att få renoverat så jag får dagarna att gå även om det kanske inte blir varje dag jag målar eller pysslar..lite vila behöver jag också så kroppen får ta igen sig för hur det än är så är nog varken kroppen eller orken med mig alltid.
 
                                                              Kram/Anni

I målartagen..igen

1 Läs mer >>

Idag tog jag mig en promenad vid Mälarens strand i solen.
Båtarna var upptagna i hamnen men där låg några kvar som tycks glömts bort.Gässen gled fram på vattenytan och skränade och änderna skvätte vatten runt sig så det stog härliga till. Kylan bet lite i kinderna fast solen sken ..ja det varade inte så många timmar för när jag stog där och kikade ut över vattnet så drog molnen ihop sig mer o mer. Det kändes nästan som det var snö i luften...huva nej inte nu. Jag började trava hemmåt och kunde inte annat än le lite då en bil var tvungen att köra åt sidan och stanna för en radda av änder som långsamt spatserade över vägen..ja det såg så komiskt ut när dom gick på rad vaggandes långsamt långsamt som att dom gjorde det på pin kiv :) bilföraren skarattade gott när han körde förbi mig sen.

Frusen som jag var så satt jag på kaffet när jag väl var hemma igen.Tror sjöluften tog ja..jag blev så trött att jag hamnade i soffan och där blev jag sittandes med fikakoppen i hand.Många tankar far genom skallen när man går sina promenader...man ska ju rensa ut dom ?..men dom far mest runt och vet inte vilket håll dom ska flyga åt :) Den där känslan av ensamhet den kommer över en när man minns hur mysigt det var att hålla en stark varm trygg hand i sin  på vägen fram när man gick.Nu går man där och känner bara denna tomhet...som man vore ensammast
i hela världen .*L*..skämt å sido...det känns tungt där inne i hjärtat och jag saknar den glädjen som fanns där förr.Att få dela med sig till någon annan av allt man upplever och känner tror jag alla behöver få göra...någon som finns där för en och som man själv kan finnas för..i vått som torrt.
Nu blir det nog dags att sluta pränta ner mer ord o tankar här :)...jisses man blir ju bara vemodig nu
och det duger inte..mer kaffe så kanske jag blir piggare men muntrare då behövs nog annat till...

 

 

 
 
 Lite nostalgi...John Denver
 

En solig dag

1 Läs mer >>
Så här blev tavlan efter vissa ändringar här o där...darrig på hand och stela fingrar ..så texten är väl inte så vidare fin men det var länge sedan nu jag ens textat med pensel..behöver lite övning där :) det är bara jag som ska ha den i alla fall.
Nu väntar nya objekt att måla ..lite ljustakar och tavlelister...finns lite att pyssla med som tur är. Mitt gamla barndomshems möbler avvaktar jag med ett tag nu...skåp och stolarna får tänkas över lite innan jag sätter penseln med färg på dom..fina som dom är också så jag blir lite tveksam.
 
 
Nu är det Alla helgons helg och ljus ska tändas för alla våra änglar som inte finns med oss längre här på jorden men i våra tankar och hjärtan finns dom alltid. Önskar en trevlig helg och hopp om en fin solig sån också
 
/Anni 
 

 

Änglatavlan....

0 Läs mer >>
Här är Änglatavlan innan jag satte penseln med färg på den.Modelpastan har fått flera lager på motivet men fått torka innan jag lagt på nästa lager os.v...tills jag fått till det som jag vill ha.
 
 
Nu när mörkrets tid är här så blir det nog mycket av målande och annat pysslande av så jag har lite att göra.
Än vet jag inte hur det blir framåt med sjukskrivning eller vad F-kassan bestämmer sig för...ut på arbetsträning igen?..eller fortsatt sjukskrivning. Det är bara att göra som dom säger och försöka kämpa på ett tag till mer kan jag ju inte göra :)
Nu blir det kväller igen framför dumburken för min del så jag får bara önska en trevlig afton.
 
Kram/Anni

Före målning...

0 Läs mer >>
Idag har det varit ruggit ute och skallevärk så jag hamnade framför stafflit för att fortsätta på Änglatavlan...
Det är ett pyssel att få till det så man en känsla av 3D i den...här tog jag mig en fikapaus i målandet så än är den inte klar. Text ska dit och lite andra små detaljer mm...bakgrunden kommer att se ut som det är träpanel i grått.
 
 
Den ska få hänga över min säng sen när den blir klar och pryda.Den har måtten 50x70 cm går i vitt och gråtoner samt silver i de två hjärtana...här är kanske inte färgerna riktigt som i verkligheten för en lampa lyser så det går mer i gult. Nu har jag i alla fall fått lite nya ideér för att skapa och en annan teknik just med att *bygga* upp motivet i denna model pasta.
 
En passande låt till denna ...

I målartagen..