1 Läs mer >>
Idag är en sån dag man helst skulle vilja krypa under täcket och sova bort den. Känner mig låg och mindre uppåt...men visst det är ju fullmåne nu och vet ju att jag påverkas så av det som så många andra.
Det blåser rejält utanför och det knakar i husknutarna ...även golven knirrar mer nu :) här kan man inte smyga inte.Det småregnar när jag kikar ut genom fönstret och inte ser det så kul ut heller där med byggcontainer och annat skräp.Renoveringen av lägenheterna är i full gång mittöver från köket sett men utvändiga lär dom inte fortsätta med nu utan kommer att bli fram emot våren eller sommaren.Det kommer att vara denna sörja av lera och annat man får trava i fram tills dess..men sen blir det kanonfint.
 
Ja inte har man nån vidare fin utsikt som det ser ut nu inte...detta från framsidan från köksfönstret sett.
 
 
 
Baksidan ser inte heller så vidare kul ut men kommer att bli vad det lider bara allt är borta sen.
 
 
Nu skulle man behöva lite uppmuntran faktiskt för att stå ut tills det ska renoveras...för det är väl inte det roligaste kanske att bo bland kartonger och i denna röra som blir när man inte kan ställa allt på plats där det ska vara sen....det är ju ingen ideé om allt ska ner igen snart.Det är ju faktiskt över 1 år nu jag bott bland flyttkartonger så det börjar kännas lite tufft..man hittar inte allt man kanske behöver heller *suck* hade hellre levt i tält tror jag :) Nej upp med mungiporn nu och tänk så fint det blir sen så på med lite musik och lite varm gott kaffe och nybakad sockerkaka...kanske det känns bättre sen.
 
 
 
 
Och till musiken hörs regnet smattra mot fönstret...
 

Ruggigt och blåsigt

0 Läs mer >>
 
Där hänger det nu på väggen i köket men halvfärdig..mitt lilla projekt. Det ska till en anstagstavla under och lite krokar mm..men det blir  inte än utan tar det när köket är renoverat och allt kommer på sin rätta plats.
Det blir lite annat smått nu som ska målas och fixas så jag har att göra ett tag fram.
Den första snön fick jag se ikväll också när jag kikade ut genom fönstret...inte mycket men dock snö...o mer lär det väl bli vad det lider.Helgen stundar och jag ska försöka ta mig en promenad ut i naturen med kameran ...det var ett tag sen nu jag var ut på nån längre promenad för det har varit mycket fix med lotten och annat sen flytten. 
Kvällen ska jag nu tillbringa vid TV:n och lite fika...bara koppla av efter dagens städ o stök.
/Anni
 
 
 
 

Kökspyssel...

1 Läs mer >>
Nu har jag målat klart en del av delarna till det som nu ska bli ett lite mer shabby chic skåp till mitt lilla kök.
Lite pyssel blir det och det går med snigelfart men har lovat mig själv att börja ta det lugnt..ja så gott det går :)
Rörigt blir det med färgburkar , penslar och allt som behövs men det är kul.
 
Allt är först målat med Häftgrund så färgen fäster bättre och sen med en matt vattenbaserad lackfärg i antikvitt.
Ängeln har jag överfört på en transparant papper och använt mig av dekoupage först men det var en test...blev först inte alls bra så jag fick modifiera ängeln lite med allmogefärger. Snirklarna är helt handmålade och allt ska sen få en mer *sliten* stil.
 
 
 
Även ett par lampfötter fick sig lite vit färg och blev dekorerade med silverband och ett hjärta i zink.
 
 
 
Idag är det en mulen dag och kanske inget kul väder att vara ute i men hade tänkt fixa undan och städa av på min lilla täppa som kanske inte är den vackraste nu :) Mycket *bråte* som ska bort och hämtas av förre hyresgästen.Det kommer att bli fint där till sommaren när allt är omgjort med plattor och ny gräsmatta och så lite fina rabatter jag ska göra och köpa ett nytt fint staket. Nu längtar jag verkligen dit...då kan jag bara njuta sen och börja om på ny kula.
 
Så här ser det ut nu ..inte de vackraste husen kanske men är på väg att bli. Det är arbetarbaracker från tiden då Gyproc byggdes på 60-talet och dom fick stå kvar och blev sen hyresradhus..byggda på en sjöbotten som också märks av :) lite snett o dant är det i hela Bålsta närmast Mälaren...det rör sig hela tiden.
 
  
 
 
 
 
 
 

Lite målat.

1 Läs mer >>
 
 
Det blev lite annat gjort än plock från flyttlådor och rensning idag. Målarburkar åkte fram och jag tog tag i lite som jag tänkt måla och fixa lite fint när jag nu ska få både omtapetserat och renoverat. Alltid trevligt att få det lite nytt även om det är gammla saker jag haft..:)
 
En trähylla som jag haft en gång i tiden som dockskåp..eller tittskåp får en totalrenovering den med....lite *ombyggd* ska den bli så den får en chabby chic stil..och  e trälåda med 4 fack...så detta är bara början på det. Jag kommer nog ha fullt upp tills det är dags för evakueringen med att måla om och få till ett helt omgjort fint hem..ja så gott en kan i alla fall.
Nu grundar jag med Häftgrund för att sen måla antikvitt.Jag ska lägga upp foton vartefter jag jobbar med mina alster för att se hur skilnaden blir med lite färg och en gnutta fantasi :).
 
 
Jag har många ideér nu men får nog ta det lite easy...kroppen har nog fått *jobba* lite för mycket igen så jag får lov att varva ner även om jag kanske inte vill...det är min envishet som många ggr tar överhand :)
 Nu får det vara nog för idag...dags att ta sin kudde och lägga ige ögonlocken...
 
 
God natt ...
 
 

Lite avbrott...

0 Läs mer >>
 

Lite uppdateringar...

0 Läs mer >>
Nu har jag kommit på plats igen i nya radhuset. Slit o släp är livets lott :)
Kartong på kartong har blivit upplockat och mycket rensas bort också.Jag vill ju ha så lite *skräp* som möjligt att flytta vid evakueringen när radhuset ska totalrenoveras. Då blir det 6 veckor i en 4:a på andra våningen i ett hyreshus vid centrum och allt blir både packat och flyttat av hyresvärd...så barnen mina slipper mitt flyttlass denna gång...som tur är :)
 
Jag har fått till det lite mer beboligt i alla fall trots att det står lite lådor o sopsäckar med kläder o annat lite här o var.Det är ju dumt att packa upp sånt jag inte använder så ofta nu så det får allt ligga kvar där det ligger.
 
 
Så här ser det ut just nu....lite fixat här o var.
 
 
 
Här är resten av röran i övriga rum..:) men oj så fint det kommer att bli efter renoveringen.
 
 
 
En liten titt på baksidan som just nu inte är så mycket med..Här ska alla grejer bort till helgen  så det kommer att se lite bättre ut men även här ska bli helt nytt ute med stenplattor på uteplatsen och en gräsplätt som jag ska sätta ett staket runt...fint som snus blir det sen :)
 
 
 
 
 Det ska bli så mysigt när allt kommit på plats igen efter renoveringen så jag kan njuta och bara ha det gott.
Nära till min kolonilott blir det också tvärs igenom området så är jag där ...kanonbra :) 
Imorgon blir det dessutom städdag på min lott inför vintern och lite smått ska sättas redan nu av lökar.Nu börjar nog livet bli lite mer positivt tror jag :)...Traallla lalla laaa :D
 
 
 
 

Inflyttnings stök...