0 Läs mer >>
Idag travade jag iväg til brädgården för att köpa virke till hyllan jag gör av lastpallen. Tur att man har sin dramaten att transportera i :). Det blev hyllplan samt list som ska sitta upptill.Sen satte jag fart att slipa och fixa.
 
 
 
När jag väl slipat alla kanter på hyllplan och list så tog jag fram lackbetsen och målade på.
 
 
Efter ett par varv med lasyren fick allt torka och jag tog listen och målade vit i en vattenbaserad lackfärg efter att ha grundat först.
Solen fick allt att torka snabbt och jag satte fart sen att spika ihop allt som det skulle sitta sen och så här blev det.
 
 
 
Nu är det bara krokar och diverse attiraljer som ska sitta på hyllan som ska dit sen ska den få upphängnings anordning...vilket det nu blir lär visa sig :) Sen blir det väl annat som ska göras för lotten så inrednings pyssel få läggas på hyllan för regniga och tråkiga vår & sommardar.
 
 

Kökshyllan...

1 Läs mer >>
 
 
Idag har jag verkligen varit kreativ kan man gott säga. Jag började med att röja upp framför altan där det mer eller mindre ser ut som ett skrotupplag. Bräder som kan återanvändas i en hög...skräp i en och kvistar och träbitar av diverse storlekar i en. Hund lort ligger och luktar f-n rent ut sagt på tomten som mer använts som rastgård av förre hyresgästerna så det har jag försökt ta upp..(isschhh)..lukten kan jag ju inte göra nått åt nu...tyvärr och tänker på grannar som också måste känna av odören.
Jag sågade den halvfärdiga bänken som stog där rakt av på mitten ..den ska göras om till två lite mer användbara saker...nästa projekt ute :)
 
 
 
 
 
 
 
Jag har fått lastpallar som jag också ska bygga lite kul av så jag tog det på samma gång när jag ändå hade sticksågen framme. En är en lite lättare typ och lite renare trä än de andra som kanske varit runt på många platser och gjort sitt...lite slitet kan man säga och tunga som attan :).
 
                                 
 
Jag sågade till den första delen jag ska göra en kökshylla av med lite krokar o annat på.Slipade av den också.
 
Så satte jag fart att måla den med en grundfärg först som det bara sa slurp om när jag målade :)..
 
 
Nu får den stå och torka ordentligt innan jag målar igen och under tiden så får jag fixa allt annat till hyllan.
Det blir lite som tillkommer när man håller på och får en ideé under arbetes gång...men det är väl det som är det roliga?..man vet aldrig inte hur det färdiga resultatet blir förren det är helt klart.
Nu blir det vila tills imorgon då det blir nya tag...
 
Ha en skön söndagskväll /kram Anni

 
 
 

Vilken ljuvlig dag......

0 Läs mer >>
 
Idag lyser solen från en klarblå himmel och det är 10 + ute..vad mer kan man begära efter alla dessa grå o kalla dar.Det blir att sätta sig ute i solen och bara njuta av dagen och kanske fixa till det lite fint på altan lite.
 
 
På min fina Hibiskus jag fick av barnen har ännu en blomma slagit ut med sina härliga färger så den ser ut att stortrivas där i solgasset. Buketten står lika fint än på bordet också efter 1 vecka..så vacker att se på :)
 
 
 
Nu blir det fika ute i solen. Ha en underbar dag. Kram /Anni
 
.
 

En härlig blå himmel....

1 Läs mer >>
 
 
Efter flera dagars innesittade och värk börjar jag verkligen längta efter både värmen och våren med allt vad det för med sig. Att få sätta händerna i jorden och plantera,,,ordna och fixa fint på lotten och även min täppa hemma.
Nu håller gubbarna på att gräva ner nya rör o doningar på framsidan mitt över hos grannlängan..snart vår tur i radhuslängan. Det kommer att bli så kul att få plantera och göra fint och sätta staket.
Tänk när det börjar bli grönska och blommor i alla regnbågens färger kommer upp. Nog blir det mer liv i naturen då men inte bara där...vi människor blir också gladare piggare och rör oss mer ute än inne.
Ja nu längtar jag ut...ungefär som låten " Släpp fångarna loss...det är vår!! "...man känner sig lite så i sitt lilla bo med 4 väggar runt sig  ...lite instängd:)...det kommer att spritta i benen och fingrar när man väl får vara ute och fixa och dona  från morgon till kväll i rabatter och pallkragarna med allt man ska sätta.
 
 
Längtan är snart över för oss alla...Våren är i antågande.
 
Kram /Anni
 
 
 
 

Längtan.....

1 Läs mer >>
 
Nu har jag uppdaterat min blogg med lite nytt som mall...färger och header och testar nu att lägga in egna videoclip så det får blir denna från min odlingslott.
 
Min runda till odlingslotten...
 
 
Att designa och göra om en blogg kan jag säga är inte lätt när man inte är så bra på detta med coder och annat 
men det är kul. Man lär sig av sina misstag och kommer på nya saker hela tiden. Det tar väl lite tid bara att få till bloggen så de inte ser alltför rörig ut och för plottrig..:)...men tid har jag i massor så jag kör på.
 
 
 
Det är bra med alla dessa kloka ord :)
 
Kram /Anni

Ny design....

1 Läs mer >>
 
Det har varit ett långt uppehåll i min blogg och det har varit lite som hänt sen sist. Jag har flyttat tillbaks till mitt nyrenoverade radhus igen och det blev kanonfint. Allt gick bra med flytt och alla barnen kom över dagen efter och hjälpte till att plocka upp ur alla kartonger ...och det var inte lite heller :) dom var inte roliga att ta isär för dom bråkade hela tiden när man skulle vika ihop dom *pust* ..Det blev middag med fika efter allt jobb dom gjort mina goa barn.
Det tog på kroppen allt detta som varit och min Fibro gav sig tillkänna ordentligt efter. Värk som inte ville ge sig och det var ett litet helsike att göra vanliga sysslorna så det var mest vila...ja så gott jag kunnat med tanke på att man skulle få till hemmet igen så det såg lite mer *städat* ut igen.Jag har småpysslat med lite som skulle målas om och annat som blir när man flyttat. 
Vädret har väl inte varit det bästa heller...våren ser ut att dröja för ena dagen var det snö...sen sol...snö och regn och grått. Men April är ju som sagt var en riktigt velig månad med vädret..i maj kommer våren på riktigt med både mer sol o värme ...tror jag :)...ja så brukar det ju vara så man får lita på det.Jag har kunnat sitta på baksidan ett par dar o solat men inte mer..men snart så.
Det har hunnit vara påsk också och hade då alla barn med respektive o barnbarn här på lite påskmat o fika.
Det är så mysigt att få ha alla kära runt sig men det blir väldas tomt när dom går och först då känner man hur ensam man är egentligen...man saknar ju trots allt någon vid sin sida helt klart fast man kanske inte visar det.
 
Jag har försått lite till odlingslotten som ska sättas ut sen och det ska bli så mysigt att få börja fixa där igen.
Det har varit si o så med både kropp och humöret ett bra tag men förhoppningsvis så ska det bli bättre bara värmen kommer igen så mår nog kroppen bättre och humöret på topp :) Så  blir det nog lite mer foton och annat i min andra blogg om odlingslotten framöver.
 
Här ett litet collage av lite jag fotat sen sist.
 

Tillbaks igen...