1 Läs mer >>
Jag har inte varit aktiv på ett bra tag  igen men förhoppningsvis ska jag ändra på det.Nu så jag önskar ett gott slut på detta år och hoppas vi får ett riktigt bra och positiv år 2014. 
Nu sitter jag och inväntar nya årets början med en kopp kaffe och med TV:N som sällskap och känner mig ganska så slut och trött. Hostar och är hes så jag ska bara försöka att hålla tyst...ganska lätt när man inte ha nån att prata med :)..ja bara en TV som står där i hörnet av rummet och den lär inte svar om jag nu skulle få för mig att prata med den.Jag är förresten ganska sur på den och ska vara ärlig och säga att jag faktiskt skällt ut den..jodå inte bara 1 gång utan ett antal ggr nu den senaste tiden..ja TV:n. 
Den är väl kanske inte den bästa på att vakna till liv..man får ge den lite extra energipuffar genom att dra ur kontakten och sätta i ett antal ggr...si så där upp till 10-?? ..2 ??..25 ggr ungefär..så där. Det börjar bli lite jobbigt detta att sitta där på golvet framför TV:n och svära och be om vart annat att den ska vakna upp och håla sig vid liv..*ler* nog för att den har några år på nacken men det har en annan också :)..
 
Nu ska jag stappla ut i mitt lilla kök och ta fram lite glass...bra att kyla ner min svidande hals med och ger även lite svalka.Detta blir det sista bladet för detta år jag präntar ner lite i bloggen...nästa år blir det  förhoppningsvis en bättre mer innehållsrik "bok"  jag kommer att börja på. Tack för detta år från mig till Er ...vart ni än befiner er i detta Nu. /kram Anni
 
 
 
 

Gott Slut...

2 Läs mer >>
 
Här sitter jag och lyssnar på Lugna favoriter som spelar musik med julstämning.Utanför fönstret faller det snö men det är inte stora flingor som lägger sig på marken. Utsikten är inte den roligaste med lastpallar och byggställningar som ligger på marken och de två blå containerna som byggjobbarna har verktyg o såna grejer i. Jag saknar naturen jag hade inpå knuten i mitt förra radhus..alla härliga promenader jag gjorde sommar som vinter.Nu ser jag bara dessa radhuslängor  på både baksidan och framsidan och det lilla gröna av buskar och träd som står kvar nu är snart ett minne blott då det också rivs för att planera marken mellan husen. 
Dessa längor av hus har en gång varit bostadsbaracker till de som byggde upp Gyprocs fabrik på 60-talet. När det var klart så skulle de rivas tydligen men då tog kommunens bostadsföretag över och gjorde till bostäder att hyra.
Här påbörjades renoveringen 2013 i feb av radhuslängan (min ingång) 
 
 
 
Jag undrar bara när allt ska bli lugnt och jag kan börja leva...ja leva ett mer "normalt" liv och inte bo på ett bygge :)
Har det inte varit nog med röra runt mig nu? Alla dessa flyttar hit o dit inte bara för egen del utan pappsen mins också innan han gick bort för lite mer än 1 år sen...allt som blev med hans bortgång som skulle göras.
Jag levde bland lådor och kartonger i nästan 2 år..ja det finns fortfarande lådor jag inte ens orkat ta tag i.
Jag har ännu inte känt mig riktigt "hemma" här...att sätta upp tavlor o annat på väggarna går trögt och vet inte hur jag vill ha det. Jag har målat om möbler och pysslat men får i alla fall inte den där känslan av trivsel som man kanske borde känna i ett helrenovert hus ..lite snett o vinnt kanske med golv o annat men bor man på en gammal sjöbotten så får man väl ta det :)..och påla upp husen gör dom inte heller men borde nog tänkt på innan det blev permanenta bostäder...nää här knirrar o knarrar golven så här kan man inte smyga på nätterna inte utan att det märks...men jag är ju ensam förstås så jag väcker ju ingen..som tur är...eller ?
Klockan rinner iväg precis som mina tankar men dom fladdrar hit o dit i en aldrig sinande ström..kan man måne stänga av lite ?..jag vill bara ha lugn o ro...känna mig tillfreds både med mig själv och det jag har runt mig.
 
 
 
Kanske livet inte ska vara så lätt?...kanske man inte ska begära mer?...finna sig i att livet är både upp o ner mest hela livet ut..kanske nästa liv blir ett helt underbart liv utan bekymmer och sorger ? Vill vi det? Jag tror att man behöver både ock...glädje, sorger upp o nedgångar..positiva händelser som negativa  men i lagom dos kanske...vi lär oss av allt och kanske vi tar till oss en del...annat inte..men vi behöver allt för att växa som människor ..kanske bli lite starkare och komma framåt bit för bit på vår livsväg.
 
 
 
 
Ja nog tänker man mycket när man sitter här i sin ensamhet...man blir lite *djup* ..så tomt o tyst...som en påse..eller låda om man inte fyller den med något som kanske denna lilla låda  i keramik.
Den är fylld av Drömmar på rad av silverkulor..Romantik i spetsar och Kärlek så varm av Julstjärnan som lyser upp..
Och så lite Hopp om att Alla får en helt underbar dag var Ni än är...
Kram från Tossan /Anni
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördagstankar..

1 Läs mer >>
Nog har jag haft bloggtorka allt. Trött och kanske lite ur balans , värken gör sitt och vädret med och det har ju varit lite si o så med nu över hela landet. Stormar..snöyra...regn...kallt , milt halt...ja nog har det varit o är lite upp o ner.
Jag har pysslat lite inför jul och målat om en tavelram till en av mina egna oljemålningar..från guld till vit..blev i mitt tycke finare eftersom jag också inte är mycket för guld ..silver är då mer i min smak men denna blev som sagt var vit.
 
 
Ser lite finare ut mot bord och stolarna..egen designade lampan syns och så adventsljusstaken som också fick ett "lyft" med vit färg...humm..? Det serr ut som väggen går i en båge där tavlan sitter...en synvilla bara :) "nån" bakom linsen som klantat sig ..(jag).
 
 
 
Jag har försökt att göra om sidan lite då mitt PRO medlemskap går ut och mallen jag haft kommer ju inte att funka då. Jag satt och pillade med headern och letade lite silverkulor och fixade dit och så blev den då så här som syns nu efter lite effekter och färglager mm.. den får duga så länge.
Tänk att snart är det ett helt år som gått igen..tiden rinner iväg och man blir inte heller yngre :) Jag ska försöka ta nya tag efter nyår och hoppas också att jag kanske känner mig piggare och uppdaterar lite bättre.
Nu ska jag ta mig lite fika och glögg...ja det är Lucia idag men har varken sett eller hört nån men säker har många andra firat denna dag. ...Kram  /Anni
 
Mina små nissar får väl lysa upp lite istället för Lucia...
 
 
 
 
 
 
 
 
                             
 
 
 
 

Bloggtorka ?