Lördagstankar..

 
Här sitter jag och lyssnar på Lugna favoriter som spelar musik med julstämning.Utanför fönstret faller det snö men det är inte stora flingor som lägger sig på marken. Utsikten är inte den roligaste med lastpallar och byggställningar som ligger på marken och de två blå containerna som byggjobbarna har verktyg o såna grejer i. Jag saknar naturen jag hade inpå knuten i mitt förra radhus..alla härliga promenader jag gjorde sommar som vinter.Nu ser jag bara dessa radhuslängor  på både baksidan och framsidan och det lilla gröna av buskar och träd som står kvar nu är snart ett minne blott då det också rivs för att planera marken mellan husen. 
Dessa längor av hus har en gång varit bostadsbaracker till de som byggde upp Gyprocs fabrik på 60-talet. När det var klart så skulle de rivas tydligen men då tog kommunens bostadsföretag över och gjorde till bostäder att hyra.
Här påbörjades renoveringen 2013 i feb av radhuslängan (min ingång) 
 
 
 
Jag undrar bara när allt ska bli lugnt och jag kan börja leva...ja leva ett mer "normalt" liv och inte bo på ett bygge :)
Har det inte varit nog med röra runt mig nu? Alla dessa flyttar hit o dit inte bara för egen del utan pappsen mins också innan han gick bort för lite mer än 1 år sen...allt som blev med hans bortgång som skulle göras.
Jag levde bland lådor och kartonger i nästan 2 år..ja det finns fortfarande lådor jag inte ens orkat ta tag i.
Jag har ännu inte känt mig riktigt "hemma" här...att sätta upp tavlor o annat på väggarna går trögt och vet inte hur jag vill ha det. Jag har målat om möbler och pysslat men får i alla fall inte den där känslan av trivsel som man kanske borde känna i ett helrenovert hus ..lite snett o vinnt kanske med golv o annat men bor man på en gammal sjöbotten så får man väl ta det :)..och påla upp husen gör dom inte heller men borde nog tänkt på innan det blev permanenta bostäder...nää här knirrar o knarrar golven så här kan man inte smyga på nätterna inte utan att det märks...men jag är ju ensam förstås så jag väcker ju ingen..som tur är...eller ?
Klockan rinner iväg precis som mina tankar men dom fladdrar hit o dit i en aldrig sinande ström..kan man måne stänga av lite ?..jag vill bara ha lugn o ro...känna mig tillfreds både med mig själv och det jag har runt mig.
 
 
 
Kanske livet inte ska vara så lätt?...kanske man inte ska begära mer?...finna sig i att livet är både upp o ner mest hela livet ut..kanske nästa liv blir ett helt underbart liv utan bekymmer och sorger ? Vill vi det? Jag tror att man behöver både ock...glädje, sorger upp o nedgångar..positiva händelser som negativa  men i lagom dos kanske...vi lär oss av allt och kanske vi tar till oss en del...annat inte..men vi behöver allt för att växa som människor ..kanske bli lite starkare och komma framåt bit för bit på vår livsväg.
 
 
 
 
Ja nog tänker man mycket när man sitter här i sin ensamhet...man blir lite *djup* ..så tomt o tyst...som en påse..eller låda om man inte fyller den med något som kanske denna lilla låda  i keramik.
Den är fylld av Drömmar på rad av silverkulor..Romantik i spetsar och Kärlek så varm av Julstjärnan som lyser upp..
Och så lite Hopp om att Alla får en helt underbar dag var Ni än är...
Kram från Tossan /Anni
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Leif i Lunde:

skriven

Mycket funderingar på gott o ont i ditt sinne Anni....
Känner igen mig i dig med dina tankar....!!

2 Monica:

skriven

Ja julen gör att man får många tankar. Hoppas bara att du snart kan koppla av allt. Ha en skön advent. Kram ♥♥

Kommentera här: