1 Läs mer >>
 
 
Det blev en postrunda idag igen men en omväg förbi Mälaren och båthamnen. Kallt är det fast sola kikar fram .
Verkar som våren börjar i fel ände av landet nu..*ler*..uppåt landet är det vårvärme redan så det verkar vara lite upp o ner meed väderleken nu.Det ser skönt ut när solen skiner men än så värmer den inte så där jättemycket.
 
Lite foton från rundan idag..
 
 
Här ett konstverk som kommunen betalt dyra pengar för...ett stenskepp som ligger utslängt på gräset..
 

Nu smälter snön så det blir slask o halt på gångvägarna så man skulle behöva sjöstövlar :)
Nu längtar man igen så där in i vassen som man gör varje år efter våren...och tänk den kommer också men som sagt var...i april får vi nog vänta oss att den är här ordentlig. Förra året hade vi snöstorm i mars och det glömmer jag inte.....ryggen tog stryk av skottandet och det var c:a 50 cm tjockt snötäcke så man får kanske inte ropa Hej än ang vår..:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sol men kyligt...

1 Läs mer >>
 
 
Solen gassar på och jag travar iväg på en promenad och njuter. Från Gyproc syns röken från deras skorsten lägga sig som ett stäck på himeln...
 
 
 
Jag fortsätter en bit till för att sen ta mig till vägen som går ovanför tågspåret...
 
 
 
Här har det klottrats med graffiti på bergväggen..
 
 
En bit bort efter berget dyker detta vackra "vattenfall* upp...
 
 
Så vackert....
 
 
Här har vi Tågstation Bålsta och parkeringen 
 
 
Fortsätter en bit till bortåt....
 
 
Det har redan börjat knoppas i träden...vide eller sälg ?
 
 
 
 
 
Det blev en skön promenad och det är vår i luften..:)...
 
 
Fåglarna kvittrar och solen skiner...kan det bli bättre ? 
 
 
 
 

En härlig promenad i ...

0 Läs mer >>
 
Tröttheten har satt sina klor i mig tror jag sen en tid.Det blir lite hipp som happ med det mesta nu sen jag  evakuerats till en annan bostad.Det börja kanske ta ut sin rätt nu....detta att leva bland flyttkartonger och flyttandet hit o dit samt lilla pappsens flyttande och sen bortgång...förkylning och värken i övrigt.
Jag skulle kanske behöva lite *semester* i sol o värmen ? :) ja om man kunde packa en väska bara och dra..jisses det skulle se ut de. Jag får allt traska på här hemma i vårt snöiga landskap som känns segt nu...men en vår kommer ju alltid efter och runt april lär vi ha fått den att stanna fram tills sommaren :)
 
Det blev en *postrunda* till radhuset och passade på att pulsa ut i snön på fältet bakom till lotten jag har där.
Lite trist såg det allt ut...bara vitt vitt så långt ögat ser...njaa..grå vitt närmre.
 
 
 
 
 
 
 

 
 

En kort promenad...

1 Läs mer >>
 
 
Nu har det varit trist och grått väder länge och även kroppen min har varit lite si o så med...värk och förkylningen som inte tycks ge sig riktigt heller.Jag har suttit nu ett par dar och pysslat med luffarslöjd...men på mitt egna vis *ler*...det blir vad det blir. Det är kul att testa sig fram lite och se vad man kan få till...men det är ju inte de snyggaste alster jag gör kanske men kul.Jag lär mig väl efter varje grej man gjort förhoppningsvis med det tar nog lite tid. Det är kanske inte det bästa hantverk med tanke på fingrar och händerna som svullnar och gör ont men man får göra lite då o då.
 
Jag började lite smått att klippa bitar och tänkte att jag kan testa ett litet fat eller nått ditåt. Jag tvinnade och snurrade...klippte och virade..och detta blev resultatet. En liten ljuslykta..men får allt skaffa lite bättre tråd som ger mer stadga..men den funkar :).
 
 
 
 
Idag blev det ännu ett alster...en ängel med lite glaskristaller som dekoration. Det lär väl bli lite annat smått vart efter men nu får jag nog vila mina händer ett tag igen. Jag får tänka till vad jag kan göra mer och testa sen och jag kan säga att det snurrar av ideér i skallen min som jag vill testa och inte bara i metalltråd eller målande...nu har jag fått lite annat och kanske större grejer jag vill ta mig an..men kanske be om lite hjälp av barnen för det :) 
Nyfikna?...Ja detta kanske inte blir just nu med det lär dyka upp i bloggen när jag väl är där och kan sätta fart.
 
 
Med lite kaffe och musik ska jag nu fortsätta ta tag i denna dag som är kvar ..vad det månne bli av det?
 
/kram Anni
 
 
 

Kreativ igen...

1 Läs mer >>
Förkylning och flytt igen har gjort att jag inte orkat skriva eller ens engagerat mig i bloggandet. Trött och kanske det tagit lite extra på både humöret och kroppen också om jag ska vara helt ärlig. Man försöker hålla god min men där bakom så känner jag ibland att ..Näää nu orkar jag inte mer...hur mycket ska man tåla och orka kroppsligt och själsligt i livet? Man får inte mer än man orkar ta emot och klarar sägs det...hummm...ja då får jag väl tro på det? 
Kanske orkar man till en viss gräns men det måste väl ta stopp nån gång...eller? Nåja..man får bara kämpa vidare.
 
Nu har jag i alla fall kommit så långt att jag hamnat i evakueringslägenheten och radhuset ska renoveras.Förkylningen satte in precis då jag själv skulle packa det viktigaste jag ska ha under 6 veckor fram.Tyvärr så blev det inte ork för det så flytt  gubbarna fick packa även det. Nu hittar jag varken tallrikar eller annat *L*..men men det ska nog gå.Min fina kökslampa hade glaskupan gått i bitar på...packad av gubbarna och inte undra på att den gått i krasch..den stog näst underst av 6 kartonger på pirran dom drog in i köket. Ska man lasta så många tunga kartonger med glas mm så blir det ju ett väldans tryck på de understa. Ja jag undrar hur mycket som packas upp helt sen?..men men det får man se då.
 
 
 
 
Tufft är det och man orkar inte alltid vara den glade..pigge för trots allt så är ensamheten det svåraste att ta.
Vi är... ja vi människor är nog inte ämnade att leva ensamma eller skapade så att vi ska leva utan att ha någon vid vår sida att få dela glädje sorger och få lite närheet av. Bara att ha någon där som tassar runt..någon man kan få råd av när man tvivlar lite på sig själv...ett uppmuntrande litet ögonkast eller kram när man behöver lite värme...en axel att få luta sig mot och känna lite trygghet...mm.Nu blir jag nog lite känslosam...men man får vara det och även visa...det har jag lärt mig att man ska och inte stoppa in i sitt hjärta för där kan det bara växa och tära och det är inte bra...ut med känslor och stäng det inte inne.Jag tycker om att kunna vara ensam...men att vara ensam dag ut o natt... år ut o år in...det känns inte så bra även om man har sina barn o barnbarn och släkten kanske...man behöver en annan vuxen att få ge sin kärlek till och få känna sig älskad tillbaks av...det är nog så livet är menat för oss alla...
 
Till alla oss ensamma själar ...♥...vi är många trots allt i ensamheten
 
 
 

Lite avbrott

2 Läs mer >>
 
 
Idag blev det två korta promenader för att försöka *gå av mig* värken som moler i kroppen här o var så man kan bli smått galen.Jag hamnade på brädgården först där jag inhandlade lite spillvirke samt najtråd och en tunnare ståltråd till mina hjärtan. Lämnade av det hemma för jag ville helst inte sitta inne i detta fina väder och travade vidare. I båthamnen var det fullt av barn och vuxna som åkte skridskor på isen...vilket jag inte ens skulle ge mig på..ja att gå på isen för tänk om man hamnar i plurret...nej fyy så kallt o blött det skulle bli :) är nog en landkrabba tror jag.
Det blev lite snabba foton för det var visst inte så bra att ta denna runda då ryggen började kännas av mer o mer..så det var bara att vända stegen hem igen.Jag fick i alla fall frisk luft och något uträttat idag så nu kan jag vila och bara sätta mig och känna mig nöjd med en god kopp nybryggt kaffe.
 
 

Vårkänslor..

0 Läs mer >>
 
Dagen började med att jag och en vännina tog oss en fika i centrum. Vi satt och pladdrade ett tag sen blev det en hundpromenad tillsammans. Halt och lite kallare idag men solen värmer mer nu så det är skönt. Jag tog en runda sen och kollade efter pärlor och najtråd för mina hjärtan men icke en butik i centrum eller runt hade...dåligt. Jag får ta en runda till brädgården för att handla in lite mer tråd och pärlor får jag skicka efter på nätet som det ser ut.
 
När jag var på väg hemåt igen så tog jag vägen förbi min odlingslott som ligger utåt fälten bakom radhusområdet.
Solen sken i ögonen så det var inte så lätt att se vad som hamnade på linsen :) Blev inte så bra foton med digitalkamera och skulle kanske haft en system istället där man kan ställa in bättre...men det får vänta.
Snön låg kvar på min lott då den ligger lite mer i skuggan bakom staketet men snart så kan man börja fixa där och det ska bli så mysigt att få sätta lite frön mm...
 
 
 
  
 
 
Än ligger de vissna och torra löven frostbitna på marken..
 
 

En härlig dag..