1 Läs mer >>
Det är det sista vi ger upp är hoppet..och Tron på något vi kanske längtar efter eller saknar..vad det än månne vara.
Så mycket fint man kan skapa och göra när man ser olika sidor på nätet. Hantverk av alla slag och pyssel både stort och smått sätter fart på min fantasi och skapar lusta. Det bästa som finns när man kanske vill ha annat att tänka på när man är lite nere och kanske ledsen.
Igår var jag och inhandlade lite silvertejp..najtråd , spakel..och lite annat pysselmatrial och satte fart med skapandet.Efter många om och men och ändringar hit o dit under tiden jag pysslade så blev då denna till.
Silvertejp som jag klätt över pappbitar och diverse småsaker jag hittat i lådor...metallknapp och spets , kaffeskedar i plast , stora tändstickor och snöre. Ja det blev lite spacklat under så jag fick lite ojämnheter. Sen blev det målat med svart akrylfärg som jag tog en trasa innan det torkat och tog bort det mesta så jag fick fram konturerna. Det blev duttande med lite andra färger också lite svagt så den skulle få en lite gammal sliten stil.
 
Så här blev då resultatet...min första jag gjort med denna teknik..
 
 
 
Eftersom det idag är en speciell dag för mig då det är 7 år sedan min älskade partner gick bort idag så tände jag ett ljus och skänker honom många varma tankar dit han for..Hoppas du har det gott i Nangiala...min Ängel
 
Din egna Ängel /Anni
 
En underbar låt av Celine Dione som betyder mycker för mig vill jag dela med mig av denna dag.
 
 
 

Tron har vi nog alla....

4 Läs mer >>
Det blir lite tyst här då och då på bloggen då jag inte känner mig pigg eller orkar pga. denna värk. Att man ska bli helt slut och behöva inta ryggläge med värktabletter är väl inte vad jag vill.
Att ha värk i leder...muskler och vara så trött att man bara vill sova är inte det roligaste. 
Fibromyalgi...ja det blev en av diagnoserna jag fått förutom slitna leder och Artros men spelar roll vad det är...jobbigt när man är en kreativ själ och envis av sig. Har ju så svårt att låta bli att ha något för händerna även om mycket kanske inte är bra att göra.
Att bara sitta utan att göra något gör mig rastlös och lite deppig så då får jag ta värken som blir för annars känns livet ganska trist och är man ensam så måste man klara av det bara. 
 
Tur att jag har en skål med salta karameller av olika slag jag kan trösta mig med denna gråa och lite jobbiga dag samt lite njutbart för öga och öra...
Ha en bra dag vart ni än är / kram Anni
 
 


 
 

Grå måndag..

0 Läs mer >>
Idag är det grått och regnigt och jag känner mig lite låg av värk i kroppen. Satte på mitt morgonfika och blev sittades framför skärmen här efter att jag läst lite nyheter. Tankarna började snurra runt och många minnen dök upp och här blev det några nerpräntade lite kort som jag delar med mig av.
 

Hösten med kyla ,kalla vindar och mörker är nu här..
och många fåglar har nu flyttat till varmare länder
I mina tankar jag går på en sandstrand vid havet och långt bort jag är
saknar alla kära som nu ej på jorden går och varma tankar dom sänder

Livet är som en ändaste lång resa med äventyr och känslor av skilda slag
Dagar kan kännas långa eller korta..veckor blir månader som sen blir till år
Minnen från underbara sommrar med sol och bad men nu bara en rugggig dag
Så mycket man upplevt genom alla år både med skratt och glädje och mången tår

Så många drömmar som gått i krasch men ändå fortsätter man hoppas ...kanske en dag ?
Alla bär vi med oss så många minnen från förr både med glädje och även svår smärta
Just nu känns det i kroppen av all värk och det tar på både kroppen och själ så man blir svag
Men önskan om att få känna kärleken igen och få dela min finns där inom mig i mitt hjärta

Att " Ta en dag i taget "är mitt måtto sen många år... jag får bara göra så gott det går.
Tankar från en ruggig dag som kom på pränt av /Anni

 

 
 

Höst tankar...

0 Läs mer >>
Idag tog jag mig ikragen och inhandlade en ny fönsterskrapa med långt skaft till.Det har blivit så skitig efter allt byggande utanför så jag såg knappt ut ...ja smutsiga var dom i alla fall ordentligt. Satte mig sen i röran och tog en fika ute i solen...underbart väder även idag och varmt i solen var det också.
Jag hade handlat lite nya krukor igår och idag lite nya plantor att sätta i dom med lite dekoration i så det gjorde jag sen.
Kabelrullen står där i hallen och bara väntar nu på att få ställas ute så fort plattläggarna gjort 
uteplatsen förhoppningsvis i veckan nu.Jag satt fart och gjorde den klar och det blev både drivved och hönsnät samt mossa fastsatt och nitat. Nu är den klar för mina troll att flytta in i och sen får dom lite ljus och värme av smideslyktan som ska stå där med höstblomster mm.
 
Så här blev det i alla fall efter pyssel o knåp.
 
 
 
 
 
Jag får önska en fortsatt trevlig lördagskväll vart ni än är och en härlig söndag
/Kram Anni
 
 
 
 
 

Pyssel dag..

1 Läs mer >>
Morgonen började med att killarna på bygget satt fart utanför så då är det lika bra att gå upp. Går ju inte att sova med allt bankande och sågade :). Kikade ut och det var ett jäkla blåsande och snöblandat regn...uschh o fyyy.
När jag hade fått mitt kaffe så klarnade det faktiskt upp ute och solen kikade fram. Bestämde mig för att handla och sen ta en promenad i skogen och plocka lite av den med hem. Det blev lingonris och mossa och travade även förbi plantskolan här och köpte lite fina zinkkrukor i lite rostigt och chabby stil där ska det bli ljung o annat fint i.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En underbar dag..

0 Läs mer >>
Idag en mulen dag igen så det blir att pyssla med lampan jag påbörjat. Hittade denna svarta lampstomme på Hemtex och fick en lysande idée ...Varför inte göra den med lite pärlor i och svart metalltråd ? Sagt o gjort köpte den och fick tag på pärlor i vitt och svart...på Kicks :) armband som var o ett hade flera i olika storlekar på pärlorna. Köpt dessa tidigare och klippte bara upp dom och vips så fick jag fina pärlor att trä in i mina trådalster.
 
Detta är ju inte vad jag gjort med lampstommar tidigare utan klätt med tyg. Gick kurs för lampskärmas sömnad för många år sedan och hade sen egna kurser men nog om det.
Här har jag kommit en bit på väg och det får ta sin lilla tid.
 
 
Nu ska jag ta tag i denna dag och önskar en fin dag/ kram Anni
 
 

Nytt projekt i trådsl...

1 Läs mer >>
 
Efter lite slipning och målning med utomhus färg så blev det lite småpyssel med att såga till en dörr av plywood...liten stege av långa tändstickor och även en repstege av hampa rep med knutar att klättra på *ler*
Lite drived i olika former som dekoration både uppe och nere blir det bara så fort jag kan ställa ut den och även höstblommor av olika slag samt min svarta smideslykta som ska lysa upp mörka kvällar.
 
 
Mina små troll jag gjort av cernitlera och brännt i vanlig ugn får bo där tills tomtarna flyttar in över julen och då blir det lite mer pynta av också. När den väl är på plats lägger jag ut den här men får allt vänta på plattläggarna ett tag till.
/Anni

Resultatet av kabeltr...

1 Läs mer >>
Idag blev det lite gjort igen på lotten. Sista översyn och plocka ihop stolar o bord samt ta hem en del redskap för vintern. Det var både molnigt och sol ....såg ut att börja regna men det höll upp som tur var.


Det har stått en mindre kabelrulle bland bygggrejerna här och idag frågade jag om det möjligtvis gick bra att få den. Det fick jag så glad blev jag.
In med rullen i hallen och med plast under. Slipa av och sen blev det måla av. Vit blev den och sen undersidan också blir det. Vad jag ska ha den ? Ja det kommer fortsättning på det lilla projektet här och slutresultatet men det tar nog lite tid. Lovar att lägga upp och visa hur det går framåt moment för moment :).
 


 

Nu är det mörkt och kvällsfikat väntar 
Ha en skön kväll / kram Anni

En kreativ dag..

0 Läs mer >>
Vaknade tidigt av byggkillarna som spikade panel utanför sovrummet och det är bara att gå upp då. På med fika och så tog jag tag i penseln för att måla klart de två sista stolarna.Städade undan efter allt målande och tog en promenad till min väninna som bjöd på tomatmarmelad och te med skorpor...såå gott. Kanske jag ska göra lite av mina tomater ?..Ja det smakade riktigt gott och inte alls som jag trott..så lite kan jag nog fixa till.Vi satt i solen på hennes inbyggda balkong och det var så skönt att kunna sitta *ute* fast inne.
 
 
 
 
 
Klockan sprang iväg när vi satt där så jag fick lyfta på rumpen och ta mig till centrum för att handla lite inför helgen.Det tog sin lilla tid även det och jag köpte lite att mumsa på och pyssla med till barnbarnet mitt som ska sova hos farmor sin för första gången helt ensam..*L*...det gäller att se till att det finns nått kul att fixa med.
Söndag ska vi till odlingslotterna och städa så då får jag ju hjälp också  av min egna lilla trädgårdsmästare..och sen blir det korvgrillning där med så det tror jag kan bli roligt för honom.
När jag gick hemmåt så började det skymma...jösses sån tid jag tillbringat i centrum...ja jag träffade en av sönerna där också så vi gjorde lite sällskap en stund innan han skulle klippa sig.
Det var skönt ute och så vackert när löven lyser i alla möjliga gula ,,oranga till rött.
 
 
 
 
Nu börjar det likna något runt huslängorna. Byggställnigarna borta..asfalterad väg ..gräsmatta utlagd lite här o där och så panel på huset uppsatt som dom nu börjat måla i en ljusgul färg. Förhoppningsvis så får jag plattor lagda på framsidan till uteplats och ett vindskydd som den radhuslängan på högra sidan på fotot har sen ska det asfalteras lite till och grävas för gräsmattor. Det ska bli så skönt när allt är klart men får vänta på baksidan tills nästa vår då dom sätter fart med det...
 
 
Nu är det kväll och jag ska ta mig en kvällsmacka och en sista kopp kaffe.
Ha en trevlig Fredagskväll...vart ni än är /Kram Anni
 

Härligt höstväder..

0 Läs mer >>
 

Idag blev det lite hantverk. Det blev en blomkorg efter att ha kommit på vart efter jag snurrade och böjde tråden hit o dit.
Jag gjorde den i svart najtråd och blomtråd så jag blev ganska svart om händerna men hade tunna special handskar som tur var kom jag på sen. När jag börjar så vet jag oftast inte hur slutresultatet blir utan det formas under tiden jag håller på.
 
 
 
 


Så här kan man pryda den....
 
 


Det har redan blivit mörkt så jag ska sätta på lite kaffe och tända lite ljus och mysa framför TV:n.
 
Ha en mysig kväll /kram Anni
 

Trådslöjd..

2 Läs mer >>
  Lite härlig musik till min promenad av Enya 
 
 
 
Det klarnade upp på eftermiddagen efter att ha varit grått och lite småmulet så jag tog mig en promenad.
Jag hade tänkt ta en kortare men den blev lite längre av bara farten. Först ner mot båthamnen där var det full fart med att ta upp båtarna för vintern. Det fejades o grejades med båtarna och gässen blev lite irriterade för dom skrek och flaxade upp o ner i vattnet. Det var så skönt så jag satte mig på en bänk vid vattnet och bara njöt.
 
 
 
 
Efter att ha suttit en stund så travade jag vidare.Så vackert att se ut över fälten med träden i horisonten som fått mer o mer av höstfärger.
 
 
 
Visst är det vackert med hösten trots allt fast kylan är väl kanske inte det man vill ha .
 
 
 
 
Det blev lite vackra höstlöv plockade också som jag sen gjorde lite fina rosor av i en bukett
 
 

En höstpromenad..

0 Läs mer >>
 
 
Det var skönt att få sova ut idag utan att bli väckt av massa oljud av byggstök utanför. Visserligen är jag fortfarande trött och har varit ett bra tag eftersom värken tar på mig med dålig sömn. Min högerarm spökar igen också och troligtvis så har jag en inflammation igen...bara vila och tabletter som gäller.
Tänk om man kunde få krypa ur sin egen kropp ibland och bara få vara som förr *ler*...piggelin och full fart framåt utan alla skavanker och annat man fått genom  åren.
Men man har ju lite sig själv att skylla också.. "När envisheten tar över förståndet så får kroppen lida...eller vad man säger.Man ska nog inte vara för envis men ibland så får man nog lov att vara det om man ska klara sig själv..när man inte har annat till hjälp....eller låta bli helt enkelt. Nåväl nu får jag i alla fall bara acceptera läget om man så säger..det är som det är med kroppen och värk och då får man bara göra det bästa av situationen.
 
Nu har jag fått hem svart metalltråd som sonen inhandlat åt mig så jag (när armen är okey) kan göra lite saker i luffarslöjd igen.Det får bli lite lugnare på hantverksfronten nu ett tag i alla fall fast lite kan jag ju försöka då o då.
Utan ideér och kreativitet vore nog livet ganska trist för min del..det är ju det som får mig att må bra. När jag har något för händerna att pyssla med....nya idéér föds under tiden jag håller på med något och kanske lite för många också :) Hur ska man kunna göra allt ? Nej det blir vad man kan och har tillgång till i både plånboken och matrial hemma sen ockå hur man känner sig från dag till dag.Vissa dar vill man bara dra täcket över sig och önskade att man var på en helt annan plats. Så är det nog för alla då o då i livet..att man har sina dåliga dar.
När jag har mina "dåliga dar" då drar jag mig undan för jag är inte så "sällskaplig" av mig då även om jag inte är så i vanliga fall kanske heller. Jag är och har nog aldrig varit mycket för "Sällskapsliv" utanför hemmet...eller Föreningsmänniska som far på en det ena än det andra för att träffa folk och göra saker tillsammans. Ja vi är olika till personlighet och hur skulle det se ut om alla var stöpta i samma form?..Jisses så trist :)
 
Nu blir det en lugn dag inne i värmen och får vila kroppen så gott jag kan. När mörkret kommer tänder jag lite ljus och kryper upp i soffan framför TV:n...den som snart ger upp totalt men glad så länge den inte stänger av sig själv efter många avoch på tryckningar..den har nog kort o dåligt minne nu :)
 
Ha en Skön Lördag vart ni än är /Kram Anni
 
 
 

En gråmulen Lördag...