0 Läs mer >>
Idag har jag suttit och funderat på hur jag ska göra med mitt gammla barndoms linneskåp..ska det stå där det står?? Eller ska jag möblera om kanske?..måla eller ej ? Ja många tankar om detta skåp finns men inget jag riktigt fastnat för än. Vill ju inte måla och sen kanske ångra mig. 
Jag försöker få till det lite i samma stil men det är ju inte så lätt alltid..det kostar ju lite också och det är inte alltid man kan lägga dessa slantar på saker man skulle vilja ha. Man får göra så gott man kan med de små medel man har bara.
 
Vardagsrummet går nu i Vitt och mörklaserat trä samt lila i olika inredningsdetajer. Det får inte se för plottrigt ut...eller som i en inredningstidning. Jag tycker man ska kunna blanda gammalt och nytt och det ska synas att någon bor där också..inte som om det vore nån utställnings monter där man inte får röra en pryl eller knappt kunna röra sig :) Nej det måste finnas liv i ett hem..inte vara som ett dockhem. Det är alltid nått på G hos mig..hantverk av alla de slag och då brer jag ut mig kan jag säga både här o där med mina prylar....men nu har jag inga barn hemma längre eller en man som också vill ha plats..singel som man är får man röja bäst man vill men kanske lite trist också i längden. Här kommer lite bilder från mitt vardagsrum och köksfönstret där jag börjat få till det lite men mycket återstår.Jag har inte fått upp tavlor på väggarna i vardagsrummet än heller då jag inte vet om möblera ska stå där dom står än. Jag har ju all tid i världen nu sen jag blev sjukpensionär att tänka till och få till det i mitt lilla hem som jag vill ha det..ja åtminstånde försöka få till det så så gott det går.
 
 
 
Nu ska jag ta tag i dagen och se vad jag jag få till av alla de idéer jag har...alltid blir det något.
 
 
...och ha en bra dag
 
 
 

Lite inredning..

0 Läs mer >>
 
Idag tog jag nog ut mig helt :) ..känner i hela kroppen att jag jobbat lite för mycket på lotten.Det blev 11 stora plastsäckar fulla med kompost som jag släpade iväg med min dramaten...den är bra till mycket den :) Paprikorna får jag nog ta in några plantor av så jag kan få lite röda också och inte bara gröna som dom just nu är..synd om dom fryser sönder. Nya pallkragar kom upp och en del bytte plats bara. Jordgubbslandet utökades och blåbärsbuskarna fick ny plats brevid dom. Ogräs rensat och lite uppgrävt men återstår en hel del att göra där men regnet kom och kände att jag nog behövde gå hemåt...det blev lite blött om huvudet :) och det blev faktiskt kallt också av blåsten.Solen hade försvunnit snabbt också med regnmolnen som drog fram. Kände på hemvägen att det där var nog dumt ..ja att inte ge upp tidigare men man är som man är..envis och har jag satt igång med något jag tycker är kul så är det svårt att sluta men det får kroppen lida för sen...tyvärr. Jag får nog bara skylla mig själv men får ta det och bara vila så blir det så bra så :)...Imorgon blir det mer pyssel då alla ska samlas och städa på lotterna och få bort all kompost vi samlat ihop.
 
 
 
Nu blir det bara vila och ta fredag för hela slanten ...fikat står på och det ska bli gott att få i sig lite varmt efter grävandet och släpandet i höstrusket.Ha en riktig bra fredag vart ni än befinner Er. /kramen Anni
 
 
 
 
 
 
 
 

Höstrusk och pyssel p...

1 Läs mer >>
Idag var det blåsigt o grått så jag har pysslat lite med att göra fönsterskydd till köket. Jag kom på att man kan ju göra av ståltråden i svart jag köpte hem. Mätte hur höga och breda dom skulle vara 40x20 för varje ruta och så gjorde jag 3 varv på varje ruta med tråd innan jag snurrade ihop dessa så den blev stadig...sen tog jag två rutor och satt ihop längst ner och högst upp samt i mitten och vek sen till den så den kom i vinkel lagom så den står bra på fönsterbänken.
Jag hade spetsgardiner i skåpet och hade 1 över som bara legat så den klippte jag i lagom bitar för två fönsterskydd. Sen sydde jag bara fast spetsen med svart tråd runt ståltråden och vek in kanterna och veckade lite ..lite svårt att förklara kanske på bra sätt. Jag lär nog göra om dom snart och sätter nytt tyg eller annat kul i ramarna :)..ska bara sy den andra skärmen och sätta upp så får jag se om det ser bra ut..annars blir det nytt :)
 
 
 
 
 
Med lite fantasi och trolleri går allt att göra :)
 
Så blev det så här...
 
 
Ha en riktigt fin kväll ..vart ni än befinner Er /kram Anni
 

Fönsterskydd...

3 Läs mer >>
Efter en mysig helg med dotter och barnbarn med shopping och mys så är det vanlig vecka igen. Det känns lite tom...ja ensamt kanske är rätta ordet.Tänker på denna låt med Mauro Scocco..
 
 
 
 
Det var i alla fall en riktig solig och fin helg i Enköping.En promenad ner på stan och kollade runt i butiker och det blev också lite handlat också. På torget satt folk och njöt i solen och torgstånden lockade många..även mig :).
 
En fika och macka inhandlades sen och så gick jag och satte mig på en bänk i solen och vilade fötterna.
 
 
Jag satte mig vid denna lilla fontän och njöt verkligen av solen som värmde så gott och min macka.Dottern kom och hämtade mig sen på sin lunch så jag slappp gå hela vägen upp igen till henne. 
 
 
Det blev en tripp till Västerås och Erikslunds shopping center där det tydligen var nått festivalfirande. Fullt med folk och massa erbjudanden i varje butik och tävlingar här o var. Vi besökte många roliga butiker och det blev en hel del handlat också.
 
 
 
Så nu är det då måndag och en ny vecka att försöka göra något bra av..vad det nu kan bli.Idag vilar jag bara och tar det lugnt ..ja så gott jag bara kan.
Ha en härlig dag vart ni än är /Kram Anni
 

En helg i Enköping

0 Läs mer >>
Det har varit uppehåll hela dan fast det såg lite oroväckande ut på himlen idag...solstrålar som trängde sig genom mörka grå moln....men vackert.
 
 
 
Det blev en tidig promenad till affären idag...kaffet var slut och utan kaffe kan man ju inte vara.Vattnet var avstängt också under hela dan men hade tappat upp i en kanna så jag hade till kaffet och det nödvändigaste.
Det blev ett par gummistövlar inhandlat också  något som nog var på tiden då jag inte haft på år o dar så nu kan det få regna bäst det vill :) torrskodd lär jag vara nu i alla fall. Höststädningen närmar sig på lotten också så då kommer dom väl till pass när det är så skitigt o dant där efter regnet och mer lär det ju komma.
Nu blir det fika framför tv:n ..ja den är på upphällning nu för man får knäppa på den 2 grr innan den vill sig utan att stänga av igen direkt...ny TV.?..hummm....får leta efter nått riktigt billigt då :)
Nu tar jag kväll i soffan och önskar Er därute vart ni än är en trevlig kväll /Kram Anni
 

En bra dag

0 Läs mer >>
Middag avklarad ..Thai Chicken Paneng....så gott. Plockade upp potatisen idag och tog med några kilo tomater också..och en stor gul squash..som troligtvis blev den enda också för de små som kommer tror jag inte klarar kylan. Klippte av lite kvistar av Annanas salvian att hänga på tork för te.Paprikan får stå ett tag till för än är den grön bara den får lite mer soliga dar så blir den nog röd även den som paprikan jag har inne.
Det var uppehåll fram tills eftermiddan då kom regnet precis när jag gick hem från centrum. Skönt att jag fick lite gjort idag trots allt med mina värkande leder.
 
 
 
 
 Det blev att sko sig idag också när jag var till centrum och handlade lite matnyttigt. Sköna var dom och bra stöd när man travar bland singel o sten här  på bygget:)..lätt att trampa snett.
 
 
 

Skörde tider

0 Läs mer >>

 
Jag har krupit upp i soffan med en filt runt mig för jag är trött och känner mig ruggig o frusen. Hösten närmar sig mer o mer och det blir kanske inte så mycket gjort på lotten nu. Skörda det sista och städa upp inför vinter är det som nu ska göras nu. 
Nu blir det mer att vara kreativ inne så gott man kan. Mina halvfärdiga hantverk och lite nya idéer som jag ska sätta händerna i bara värken släpper lite. Det finns att göra men sen ska lusten infinna sig också för det går upp o ner med den pga. värken som gör en trött och lite down..men  man får göra så gott det går trots det.

Nu ska jag nog göra lite fika så kanske jag piggar på mig och varmt kaffe värmer upp denna frusna kropp lite.
Ha en bra dag/Anni

En lite ruggig dag..

0 Läs mer >>
 
Nu har vi kommit en bit in på september och det är fortfarande sommarvärme...helt otroligt men jag njuter.
Jag har suttit och försökt skriva en rad här flera ggr den senaste tiden...men så rinner orden bort och jag vet inte vad jag ska skriva om ..jag får helt enkelt bloggtorka.
 
 
 
 
 
Det är kanske inte så mycket som händer i mitt liv nu..ganska så lugnt och dagarna är ungefär samma dag från dag.Kanske det blivit lite mer ro inom mig nu då jag äntligen slipper kämpa med f-kassa och AF och fått sjukpension permanent från september nu. Nu vet jag vad som gäller och oron och stressen vad som komma ska hoppas jag nu ska lägga sig. Jag mår ju inte bättre fysiskt men psykiskt och inom mig känns det kanske lite lugnare...nja..det är väl kanske mer känslan av ensamhet som kan vara jobbig och det tär väl på en måste jag erkänna.Värken i kroppen som finns där för det mesta mer eller mindre den får jag bara försöka  stå ut med så gott det går och nu sommartid finns det ju att pyssla med på odlingslotten...man kan bara sitta där och bara vara...njuta av sol o värmen och allt jag odlat som växer o frodas för det är en lisa för själen.
 
Saknaden av att ha någon vid sin sida känns väl värst kvällarna när man sitter ensam i soffan och gluttar på dumbuken i brist på annat sällskap...jag ska kanske inte beklaga mig här :)...livet är väl både up and downs för oss alla nån gång i livet och kanske i långa som korta perioder. En sak vet jag..att leva ensam vill jag nog inte men kanske man inte har något val...ja det är ju inte bara att bestämma så där för det måste ju finnas någon som känner detsamma och inte bara det ..man kanske ska hitta den personen som både vill dela sitt liv som annat med mig :)...och var kan man finna denna tro? Ja livet rinner iväg snabbt och man blir inte yngre så ska det hända nått så får det allt hända snart...innan det kanske blir för sent. Jag får väl skaffa mig en ny liten misse om inte annat som jag får slösa min kärlek på och gosa och ta hand om.
Denna låt med Celine Dion är en av alla jag bara älskar att lyssna på med henne..
                                                                         
 
Nu har jag fått ännu en kväll att gå med att pränta ner dessa mina tankar som snurrar runt däruppe i hjärnkontoret..så dags att avsluta för denna kväll och bara önska en riktigt God Natt
/ Anni
 
 
 

September ....