Skaparlusta..

En lite seg och grå dag har det varit så jag somnade på eftermiddan i soffan och sov som en stock i flera timmar :)
Vaknade av att bästa kompisen ringde på telefon. När hon sa vad klockan var så trodde jag henne knappt..halv 8 ?
Jisses jag måste verkligen ha varit trött men kroppen behövde väl sin "skönhetssömn" för att hämt lite nya krafter också då den nog får stå ut med dessa "bråkande" muskler o leder.
 
 
Jag satt och räknade alla mormorsrutor jag har gjort imorse när jag tog min morgonfika och såg att det fattades lite färger så jag beställde lite till.Ja jag har faktiskt börjat på ett nytt virkobjekt.
 
 
 
Jag har letat efter min braiga virknål med tjockare handtag på men den är pust väck så jag fick en ideé ..jag gör ett helt enkelt. Plockade fram min Cernitlera och hittade en mintgrön som jag knådade in virknålen med och brände i ugnen på 120 grader i 20 min. Den fick ligga och svalna och sen gick det som en dans att virka :)
Har man ont i fingrar och händer så känns det bättre att det är lite tjockare handtag på också.Bra att man kan göra en del saker själv när det är svårt att hitta i butiker här ..det gäller att man är lite uppfinningsrik :)
 
 
 
Nu ska det bli ännu en filt med enkla mormorsrutor...med denna gång i olika blå färger och en grå.Den ska mitt lilla barnbarn få hade jag tänkt att ha i sitt nya rum på sängen.Här virkas det på och har faktiskt gjort halva klar och räknat ut att det blir 70 st rutor 7 x 10 så 7 olika rutor ska virkas så det blir 10 av varje.
 
 
Jag är glad att jag har nått för händerna nu för dagarna är kanske inte så kul nu när det är s k i t väder rent ut sagt. Att vädret påverkar humör och kroppen på olika sätt är inte så lätt jämt och istället för att bara sätta sig ner och deppa ihop totalt hjälper inte ett dugg även om man känner kanske att man bara skulle vilja strunta i allt och bara flyga iväg...nånstans??..Nää man har varit " därnere* i den mörka gropen och dit vill man inte igen utan hålla sig ifrån den så långt bort det går. Allt av hantverkande är som ett läkande balsam för kropp o själ och det bästa man kan ta till när man känner sig lite down. Eller kanske ta en skön promenad och låta kroppen suga in ny  positiv enegi och släppa ut all negativ.Tänk så härligt när det blir fina dar igen ...solen som skiner och värmen som sveper runt kroppen..och även knoppen blir gladare :)
Jag längtar så nu att kunna vara ute hela dagarna och påta på lotten och i min nya lilla trädgård som ska planeras med rabatter och en myshörna att sitta och fika och grilla fina dar på.
 
Det var allt för denna dag ...
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Monica:

skriven

Fiffigt med virknålen. 😊 Jag virkar också men blir aldrig klar eftersom jag har massa objekt samtidigt. 😀 mössor till äggen, grytlappar, filt, tröja, väst ja hualigen. Kram

Kommentera här: