1 Läs mer >>
 
 
 
Vi har alla känslor av olika slag och känner av dom mer eller mindre beroende på vad det gäller och vad som händer runt oss. Att vara en " känslomänniska "..en som är lite mer känslig till sinnet kanske än  många andra är inte så lätt alltid.Jag tillhör dessa  "känsliga" och det ska gudarna veta att det är många gånger tufft att vara.
Hur menar jag då? Jo  så här menar jag och då menar jag HUR JAG känner i olika situationer mm..
 
Är det något som gör en annan människa lycklig  eller bara väldigt glad eller ser jag en film eller läser om någon ...då blir jag varm inombords och känner glädje. Jag kan sitta för mig själv och le och bara önska att alla får vara lyckliga och bara känna dessa  känslor som bubblar upp inom en av både värme och glädje som sprider sig i kroppen...ja ända nerifrån från tårna till knoppen.
Är det tvärtom...något sorgligt och någon som av olika orsaker är ledsen och mår dåligt...då är det som om det  knyter sig inom mig och jag nästan "känner av " den andres mående och påverkas kännslomässigt ..kanske  gråt eller blir mer dämpad..ja det är svårt att beskriva känslor med ord men det "tar" på egna själen och jag känner för personen eller de det gäller precis som det vore mig själv de hände eller händer...spelar roll om det är bara en film eller i en bok man läser.
 Jag skulle kunna rabbla upp hur många olika situationer som helst som får mina känslor att  flöda inom mig på ett eller annat sätt...både på gott och ont. 
Att försöka låta bli att  " Ta in"  andras känslor och måenden är inte så lätt fast jag försöker att "stå emot" när dom kommer som en stor våg emot mig ..ja det är som att stå mitt i den och  försöka hålla balansen för att inte trilla omkull.
 
Idag har jag mer dämpade känslor inom mig som får mig att känna mig lite ledsen...ensam...lite av hopplöshet och saknad ..lite vilsen och olycklig kanske rent av det är hösten som är på väg?
Vår sommar börjar ta slut och den har verkligen varit både solig och varm i år...med andra ord som en sommar ska vara. Nu har temperaturen sjunkit och regnoväder drar in över landet. Hösten verkar komma med jättekliv som det ser ut nu med översvämmningar här o var och stormbyar också...eller är det  bara en tillfällig period efter all värme?
Jag känner mig i alla fall  mer dämpad...känslosam och rastlös nu. Mörkare kvällar som gör att man blir tröttare tidigare ..men..inte sjutton kan man sova för det utan blir klarvaken när man väl hamnat i säng och man somnar fram på morgonkvisten och vaknar lika trött  efter några få timmar igen.
 
Nej nu får jag allt försöka rycka upp mig lite och ta vara på den här dagen så gott jag kan och förmår det är ju en ny dag imorgon igen och kanske den känns lite mer uppåt och förhoppningsvis känslomässigt också.
 
 
 
 

Känslor..

0 Läs mer >>
Nu har vi haft varmt och soligt länge med åska och regn lite då och då också. Värmen är man inte bortskämd med men nu kanske det blitt lite väl mycket av det goda...lagom är alltid bäst..med andra ord inte för varmt för då mår man inte bra i längden. Runt 30-35 har det varit ett tag nu med få dagar under 30 +  och det är vi nog inte så vana vid vi nordbor . 
Jag har mest hållit mig i skuggan och tagit virkningen med när jag suttit ute...vinden svalkar lite i alla fall för inne är det mer av en bastu.
 Min sommarpläd av restgarner är klar och det har blivit en virkad väska också gjord med små silverhjärtan på snodden man drar åt väskan med. En duk att lägga i brödkorgen har det också blitt..
 
Skönt att ha något för händerna i alla fall för nu orkar jag inte med att göra så mycket annat ..kroppen vill inte i värmen :)
 

 Nu blir det lite svalkande dryck i värmen.
Kramen /Anni

Heta dagar...