0 Läs mer >>
Jag sitter med virkningen och påtar med mormorsrutor och lägger ut lite för att kolla hur det blir ungefär sen. Jag har räknat lite och det blir ungefär 80 rutor som ska virkas...jisses det gäller att händer och fingrarna håller nu. Det är så kul att virka och det var länge sedan jag virkade eller stickade överhuvudtaget och så stort som en hel pläd. Det sista jag virkade var nog dotterns sängöverkast ...då var det mönster i olika rutor och vitt bomullsgarn som gällde. Tyvärr blev det nog lite väl häftigt för jag fick värk och ungefär som tennisarmbåge..fingrar som värkte så jag knappt kunde sy i en knapp utan att jag fick ont.
Nu har jag i alla fall testat och det går..bara jag tar det lugnt och inte sitter för länge med virkningen.
Det är ett trist väder vi har nu i Svergie..slask regn och på vissa håll snö och blåst. Inte kan man tro att vi är i februari månad i alla fall och snart har ju alla skolbarn sportlov..kanske helt utan snö. 
 
Jag tror jag blivit en eremit...sitter inne och virkar eller fixar med annat och går knappt ut nu..ja vädret gör väl sitt till.
Att man längtar tills våren är nog inte så konstigt så man får lite sol och energipåfyllning till kroppen som mest är som en seg klump nu.Nej jag får fortsätta på mina rutor och  ta mig lite gott kaffe så här på eftermiddan för mörkret kommer och man behöver nått uppiggande nu. 
 
 
 
 
 

Mormorsrutor..

1 Läs mer >>
Veckorna rinner snabbt iväg och ibland undrar jag vad har jag gjort egentligen dagarna som gått. Var i Enköping hos dottern ibörjan på veckan då hon jobbade sent så barnen inte skulle behöva vara ensamma.Dagen efter så träffads vi på Tant Gredelin på hennes lunch innan jag åkte hem Det är så mysigt där och huset skulle jag mer än gärna vilja bo i. Det blev en skinkmacka te och sen äppelkaka med vaniljsås...så gott.
 
 
Jag passade på att shoppa lite nytt så det blev en svart skön kofta och en längre svart t-shirt samt lite garn.
Det blev fler färger till pläden jag virkar nu. Att ha nått för händerna och ändå sitta still behöver jag nog :) svårt att koppla av som man har och virrkningen går av bara farten så det är perfekt och hjärnan kan vila lite också.
Nu har jag 4 färger men kanske jag lägger till fler ? Jag ska ha en färg för att virka ihop alla rutorna sen också och har inte riktigt bestämt mig vilken det ska bli...det får jag se när jag fått till alla rutona...och det kan ju ta sin lilla tid.
 
 
 
 
 
 

Fredag igen..

0 Läs mer >>
 
 
 
Idag är det grått och regnar så snön som kom igår smälter snabbt bort. När det är så trist väder ute blir det mer pyssel inne och ännu en av mina tidigare påbörjade alster är nu så gott som klar. Denna ängel jag också *byggt upp* med modelpasta som jag sen målat och så en liten skylt med texten då i metallart..(silvertejp patinerad med svart färg) sen vet jag inte om det kanske ska vara något mer på tavlan?..eller så får den vara lite enkel så det inte blir för plottrigt. Satte den på en nyuppsatt tavlelist jag dekorerat med små spegelbitar och ett par ljuslyktor ...kanske den får byta plats med min tavla med mina två hjärtan jag gjort tidigare..vi får se.
Bjuder även på lite musik som synes från Spotify med Lionel Richie..
 
 
Ha en skön fortsättning på denna söndag /Kramen Anni

Änglar finns...