Fredags pyssel

Jag sov så illa i natt eller rättare sagt jag sov knappt något men somnade framåt morgonkvisten. Vaknade sen av hostan och klockan hade dragit iväg mot 10- snåret så det var bara att gå upp.
Jag påbörjade ett målningsprojekt igår för att testa min ihopkokta färg..:) ja jag kokade den inte men blandade ner gips i redan befintlig färg jag hade. Har ju testat Chalk Paint men är väl kanske lite överreklamerad i mitt tycke..en färg man ska kunna måla utan förarbete med men efter så måste man vaxa över och putsa...lite omständigt.
Den ska vara dryg och räcka långt..ja om man inte ska måla 4-5 lager för att det ska täcka ja :).
 
Nu gjorde jag så att jag skulle testa lite själv för att göra färgen lite tjockare och täcka bättre.Jag hade hållt på med gips för att gjuta lite småsaker och det blev lite över i bunken så då hällde jag ner i färgen tills jag tyckte den blev lagom...som yougurt ungefär..ja jag hade ju blandat gipsen innan med vatten lagom just för att gjuta.
Nu hade jag varken slipat eller annat med hurtsen..bara torkat av den och sen tog jag Beckers Häftgrund som man just använder för att slippa slipa och det går att måla på de flesta matrial.Den färg man sen vill ha fäster då bättre och i mitt tycke är det toppen att slippa slipa innan.
Nu har jag alltså grundat med Häftgrund..1 gång för det räcker.Sen målat med dennaa "ihopkokta" antikvita färgen.
Elegant Aqua Lackfärg Matt från Beckers 2 ggr.
 
Den blev faktiskt som om jag målat med Chalk Paint..men gick betydligt bättre att stryka ut med den jag gjort. Nu får jag väl se hur den blir när den torkat nått dygn innan jag gör mer..som att testa vax på.
 
 
 
Nu har jag tagit fram Kiwifrukt och ska sätta mig och bara vila o koppla av för kvällen. Jag behöver massa vitaminer nu när hostan inte vill ge sig ..lite jobbigt för magmusklerna som blir ömma så fort jag hostar .:) bäst att stoppa i sig nyttiga saker så kanske det går över snabbare.
 
 
Ha en trevlig fredagskväll och Kram /Anni
 
 
 
 
 
 

Kommentarer:

1 Leif i Lunde:

skriven

Du är full i sjuttsningen du Anni, blanda o mixa färg, *L*..Ha du nu oxå lite fredagsmys, så gott det går iaf. Kramen....!

Svar: Det är kul att testa lite nytt och se vad som händer :) Ja jag ska försöka mysa så gott det går mellan hostattackerna.
ha en skön kväll du med /Anni
Anni

Kommentera här: