1 Läs mer >>
Ännu en ny vecka påbörjad och snart är den också slut :) ja nog går tiden fort. Tog en promis till lotten och mätte pallkragar och sen satte jag mig bara och kikade på det som nu börjat få fart att växa. Grått o lite dåligt med sol i dag men varmt och hade faktiskt med mig vatten och inte fika i termos...behövs när man fixar o donar för även om jag inte hade för avsikt att göra nått speciellt idag så vet man aldrig om man *fastnar*  ett par timmar.
 
 
 
 
Ser att det kommer lite hallon i alla fall i år....
 
 
 
Inte ser det mycket ut för världen i år ...blir inte mycket att skörda här inte.
 
 
 
Sockerärtorna börjar synas nu och det är så gott att knapra på :)
 
 
 
Rödbetor blir det också så jag kan lägga in lite...
 
 
På eftermiddan kom det lätta skurar lite då o då när grå tunga moln seglade över taken här men mellan ser man den blå himmeln i alla fall och det är vackert så :)...snart blir det soligt igen ja kanske det blir nån åskskur imorgon om det stämmer med vädergubbarnas rapporter men det lär visa sig.Man får vara glad att det kommer regn också så växterna får vad dom behöver av väta...man behöver som sagt var lite själv i värmen . Kväll igen och det blir väl dumburken igen som sällskap i sofffan...och en kopp fika :) Ha en bra kväll.
 
 
 

Ny vecka..

0 Läs mer >>
Vaknade med huvudvärk idag och är väldigt seg och slö och fullmåne har det ju varit också så det känns av...kanske det beror på att det är lågtryck på G  också ? Känns som det ligger åska i luften i alla fall och brukar ju känna när det är i faggorna. Igår var jag på lotten igen och rensade ogräs och plockade ihop lite lister jag fick av min lottgranne :) ska bli spalje av det bara det händer nått med trädgårdsplaneringen. Blev en kväll framför TV:n för annat orkade jag inte göra.
 
Satte mig och kollade lite bland mina foto mappar för att göra en liten videosnutt trots att det är en mindre verkstad i knoppen min..:)...vill gärna ha nått för händerna i alla fall.Resultatet blev denna....
 
 
 
 
 
 

Videosnutt..

0 Läs mer >>
Äntligen har vi fått sommarvärme..och kanske lite mer än vanligt. Det har i alla fall fått fart på det lilla som nu är kvar på odlingslotten att växa. Trist att mycket av de plantor jag förgrott inne tyvärr inte klarade av Junivädret ...regn & kyla om vartannat. Jag har inte mycket kvar att flytta i höst till min egna täppa bara den blir klar förstås annars får jag ha lotten
1 år till för annars vet jag inte var jag ska sätta mina plantor och pallkragar. 
Det är väl lite trist faktiskt att jag nog varken har ork eller råd att ha den kvar fast det är en lisa för själen att få pyssla där...visst jag kan pyssla i min egna trädgård när den blir klar men där är det mer *öppet*...fälten och vyn ..man ser lite längre bort mot skog  också och bara det att jag inte känner mig *instängd* som jag nu gör och bara byta *miljö* om så bara en bit bort. Det finns inte mycket att se runt mig då jag bara ser dessa radhuslängor..ja och som nu jordhögar och byggmatrial mm...inte den roligaste utsikten och lär vara så nått år till då huslängan mitt över ska börja totalrenoveras nu i augusti och de träd och buskar som nu finns ryker.  Trist att allt som hyresgästerna genom åren planterat och sett växa upp och bli lummigt och grön nu bara slis upp och kastas. De plantor och buskar man vill spara får man ta bort och jordslå på en lott som hyresvärden hyr hos oss på odlarföreningens odlingslotter. Det går ju inte att flytta träd och större buskar som rotat sig ordentligt och fått en härva av rötter ..tyvärr för då lär dom inte klara sig och vem orkar få bort och bära det till lotten?...nej bara att se på när grävaren sliter upp allt och slänger :(...
 
Här är lite bilder från min lott jag fotade igår när jag var och rensade ogräs och vattnade...nu är det mycket vatten som gäller för de plantor och gröna som finns så dom inte torkar bort.
 
Vitlök som kringlar sig runt varandra och står i knopp...det är förra årets lök som legat kvar tydligen efter att jag skördade och  börjat växa i år.
 
 
Potatis som legat kvar i jorden sen förra året har också kommit upp lite här o var  så jag behövde inte sätta i år ...kul när det börjar titta upp saker man inte satt i år :) och nu blommar den också. Sockerärtor med lila knopp syns också nu och så spenaten som växer helt plötsligt så det knakar
 
 
Jag plockade lite färskpotatis som jag ska ha i helgen och jordgubbar fick jag också lite. Det är mina Hallon jordjubbar som nu börjat mogna och kommer så det är jättekul att det blir något av mina plantor jag satte förra året. Kul att pröva lite annat än vanliga gubbar och dessa mognar senare också än de vanliga så då blir det en längre period man kan få goa gubbar till glassen :).
 
 
 
Lite sommarblommor blev det men väldigt dåligt i år då det varit både kallt och regn och få soltimmar så det kan gro.
 
 
 
Min vackra Klematis i blått som jag också ska flytta till hösten och plantera i rabatt i min täppa ..förhoppningsvis.
 
 
 
En Mal som fladdrade runt och satte sig för att vila i värmen...ja varm är det men man får nog inte klaga :)
 
 
 
 
Nu önskar jag bara en skön fredag och njut av sommarvärmen 
 
 
 
 
 

Nu blommar det och vä...

0 Läs mer >>
En blåsig och lite kylig dag igen vaknade jag till redan vid 5-tiden efter en riktigt fin och solig varm dag igår.Det är väl inte den varmaste och soligaste sommaren hittills och man undrar om det blir nån sommar överrhuvudtaget.På min odlingslott växer det dåligt och även andras också. De plantor jag satte ut i pallkragar och jorden har inte mycket överlevt och de jag sått gror väldigt långsamt...jordgubbar små och allt verkar vara fördröjt. Det har ju varit kallt och blåsigt samt regnigt så det har ju inte varit de bästa förutsättningarna heller för att det ska ta sig...det behövs både sol och värme för att det ska växa.
Det känns väl inte så kul när man vet hur det växte och frodades förra året på lotten. Det växer lite blomster runt om i området på lotterna men inte alls som det brukar...ett dåligt år tyvärr.Det ser ju inte så grönt och prunkande ut ...ganska tomt skulle jag vilja säga.
 
 
 
 
 
Jag har gjort lite blomlådor av gamla staketet som fanns här då jag flyttade in men som revs när allt skulle planeras o renoveras om. Lite färg på och det blev som nytt...fast jag ångrar mig nästan för det är ganska fint när trät åldrats och fått en fin grå ton men gjort är gjort. En står det ett par röda rosor i och en Hortensia i en vacker blå ton och så gjorde jag en för lite kryddväxter och ett par tomatplantor. Inte den roligaste utsikten kanske men förhoppningsvis så ska det bli en gräsmatta till hösten när dom kommer tillbaks efter semestern gubbarna ....fast det skulle varit klart redan vecka 24-25 fick jag till svar av ansvarig för markplaneringen...jaja planera det kan dom inte det är ett som är säkert :)
 
 
 
Min lilla kryddlåda 
 
 
 
Nu ska jag ta mig en påtår kaffe och se vad det blir av denna dag...ser ut som en regnig grå dag väntar just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Bland pallkragar och ...