Bland pallkragar och plantor

En blåsig och lite kylig dag igen vaknade jag till redan vid 5-tiden efter en riktigt fin och solig varm dag igår.Det är väl inte den varmaste och soligaste sommaren hittills och man undrar om det blir nån sommar överrhuvudtaget.På min odlingslott växer det dåligt och även andras också. De plantor jag satte ut i pallkragar och jorden har inte mycket överlevt och de jag sått gror väldigt långsamt...jordgubbar små och allt verkar vara fördröjt. Det har ju varit kallt och blåsigt samt regnigt så det har ju inte varit de bästa förutsättningarna heller för att det ska ta sig...det behövs både sol och värme för att det ska växa.
Det känns väl inte så kul när man vet hur det växte och frodades förra året på lotten. Det växer lite blomster runt om i området på lotterna men inte alls som det brukar...ett dåligt år tyvärr.Det ser ju inte så grönt och prunkande ut ...ganska tomt skulle jag vilja säga.
 
 
 
 
 
Jag har gjort lite blomlådor av gamla staketet som fanns här då jag flyttade in men som revs när allt skulle planeras o renoveras om. Lite färg på och det blev som nytt...fast jag ångrar mig nästan för det är ganska fint när trät åldrats och fått en fin grå ton men gjort är gjort. En står det ett par röda rosor i och en Hortensia i en vacker blå ton och så gjorde jag en för lite kryddväxter och ett par tomatplantor. Inte den roligaste utsikten kanske men förhoppningsvis så ska det bli en gräsmatta till hösten när dom kommer tillbaks efter semestern gubbarna ....fast det skulle varit klart redan vecka 24-25 fick jag till svar av ansvarig för markplaneringen...jaja planera det kan dom inte det är ett som är säkert :)
 
 
 
Min lilla kryddlåda 
 
 
 
Nu ska jag ta mig en påtår kaffe och se vad det blir av denna dag...ser ut som en regnig grå dag väntar just nu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: