0 Läs mer >>
Jag tror bestämt virknålen fastnat i min hand för nu har jag fått mani på att virka. Det har i alla fall blivit lite av " medicin " nu då jag har värk i kroppen för då lägger jag mer focus på vad jag har i händerna och det är även kul att virka.
Det blev en kudde i bomullsgarnet jag haft till en av plädarna. En virkad ros på ena sidan och snoddar att knyta ihop kudden med på andra bara att välja vilken sida som ska vara " synlig" .
 
 
 
 
Jag har i tonåren virkat med plastremsor och det kom upp igen i tankarna så nu tog jag fram en rulle plastpåsar inköpta på ICA som nog mer är till för sopor men..jag tyckte färgen var den rätta för en liten plastmatta i badrummet :) 
Sagt o gjort så började jag vika och klippa remsor och satte fart.
 


Nu lär det nog ta ett tag innan denna blir klar..lite segt att virka med plast men om man har talk eller lite handkräm på händerna och nålen brukar det bli lite lättare. 
Jag längtar verkligen tills det blir varmare ute så värken lättar lite men när det ligger oväder i luften så känner jag av det direkt och det är inte så kul.
Nu blir det tv och lite fika..men virkningen ligger i knät ..som den ska :)
 
 

Virkmani ?

3 Läs mer >>
Idag var det riktigt skönt ute i solen så jag tog med mig både kaffe och handarbete och satte mig i dörröppningen mot baksidan på en filt. Ingen snygg utsikt precis nu men det lär väl bli sen :)
Fick ihop nya pläden jag virkat i mormorsrutor till en fotölj så nu var det bara alla trådar som skulle fästas. Det var så mysigt att kunna sitta i solen och ta sig en fika samtidigt som jag satt där och sydde.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Så ligger den på plats och pryder i fotöljen...
 
 
Jag är nöjd med både dagen och pläden och hoppas det blir ett lika härligt väder imorgon med sol o värme.
 
 
 
 

Pyssel ute i solen..

1 Läs mer >>
Idag var det inte kul att kika ut när jag gick upp vid 5-tiden imorse...snön yrde ner och det var helt vitt igen.Ett riktig aprilväder är det med blask och snö och på det lite regn mellan varven.Gick faktiskt och la mig igen efter att ha tagit en värktablett.Hann knappt somna om när killarna satte fart med grävning utanför igen vid 6 -tiden för nya rör.Så var det med den sömnen. Bara att knata upp igen.
Jag satte fart med disken sen gårdagen och plockade undan sen en fika och tog fram virknålen igen.
 
Fick en ideé att virka "ljuspåsar" för ljuslyktor av ett nystan nylonsnöre jag hade liggandes i köket. Sagt o gjort men jisses det var inte så lätt för snöret snurrade sig och det blev lite trassel samt hårt att virka med..men skam den som ger sig och det blev ju ganska bra trots allt.Gjorde ett snöre att knyta runt av bomullsgarn i lila som blev kvar av pläden. Fortsatte sen med en ny och då tog jag det rosa bomullsgarnet som fanns kvar också. Den tog jag vitt sidenband och trädde igenom och knöt rosett av. I de virkade "påsarna" står glaslyktor jag köpt på ICA för 10:- st med ett motiv av blommor i plast runt som jag tog bort för ljusen i har brunnit ner så nu sätter jag i värmeljus istället...bra va :) Återvinn och gör om lite så blir det som nytt.
 
 
Den andra pläden jag ska ha i min fotölj ligger alla rutorna bara och väntar på att alla svarta rutor ska bli klara.
Det är bra att ha annat pyssel vid sidan av så det inte blir så långrandigt med att bara virka rutor :)
 
 
 
Börjar få lite ordning i sovrummet nu också men det är lite till som ska fixas. Köpte svarta gardiner och hängde upp tillsammans med spetsgardinerna som jag kan dra för lite så jag inte får så ljust på morgonen nu när det blir ljust så tidigt.Persiennerna ska jag nog byta ut för det går inte att vickla dom och dom ser kanske inte så trevliga ut...blir svarta persienner sen tror jag. Det känns lite bättre nu när allt börjar komma på sin plats i mitt sovrum men det är som sagt var lite kvar.
 
 
Imorgon kommer mitt lilla barnbarn och stannar tills onsdag kväll. Sonen och sambon ska flytta så då tror jag att det är lugnast att få vara hos farmor och hitta på lite skoj :) Spännande då mitt lilla charmtroll ska få ett eget rum att härja runt i med sina prylar och mamma o pappa får lite större också ..från en 2:a till en 4:a så det blir nästan dubbelt så stort och helt nybyggt och det ska bli spännade att se sen också.
 
 
 
 

En dag för pyssel

2 Läs mer >>
Våren känns verkligen i luften nu och även fåglarna kvittrar glatt. Solen har hållt sig famme hela dagen och det var riktigt skönt så jag tog en promenad till lotten för att kolla hur det ser ut. Knopp i blåbärsbuskar..rosbusken och blomknoppar börjar kika upp och persiljan var så grön och fin. Så härligt så jag satte mig ett tag i solen där och bara njöt och bara väntar tills det är dags att börja sätta ut plantor som jag nu försått och så frön i pallkragarna. Det var lite blåsigt men skönt i min hörna vid staketet så det var svårt att slita sig därifrån...men snart blir det dags att sätta fart och hålla sig där på dagarna.
 
 
Soldis och på vägen til lotterna..
 
 
 
Jag hoppas det blir lika fint i veckan så jag kan sätta mig på lotten med en termos kaffe och bara lapa lite sol och njuta. Ha en skön kväll / 
 
 
 

En ljuvlig dag..

0 Läs mer >>
Det blir glesare mellan mina blogginlägg igen och det beror nog mest på att jag är så trött och inte orkat pga av ständig värk.
Jag hoppas verkligen att vi får bättre väder och mer av sol och värme för då mår jag också lite bättre i kroppen.

Mina virkade rutor har hunnit bli en pläd sen sist och har även påbörjat en ny. Avkopplande att sitta med då det får en att tänka på annat och koncentrera sig på när värken är som jobbigast.Nu ligger pläden på min säng och det börjar likna något nu. Lite mysiga kuddar ska göras och letar efter en gammal sekretär som ska stå i sovrummet men än har jag inte lyckats hitta någon.

Idag är det fredag igen...veckorna rinner iväg och snart har vi våren här då det börjar hända lite i vår natur ...längtar.
 Kramen /Anni


Tillbaks...