0 Läs mer >>
Nu har vi haft väldigt blåsigt och kallt ett tag efter kanonvädret med riktig sommarvärme så kroppen har inte varit go att tas med. Jag har varit på min lilla lott och planterat med lilla barnbarnet i helgen som var när han stannade lördag till söndag. Då var det ganska härlig värme och mysigt att påta i jorden.Nu blåser plasten på odlingstunneln bort stup i ett så nu har jag förankrat med stenar :) förhoppningsvis ska den inte flyga iväg i alla fall.
 
 
 
 
 
 
Jag har pysslat inne lite med att måla krukor jag inköpt och *smutsat ner* dom så dom ska se lite vindbitna och gamla ut och lite blommrankor som hänger på krukorna. En nyckelpiga fick också vara med på ett hörn på en kruka sen köpte jag en lite större som fick pryda vid krukorna i rabatten sen.
 
 
Det blev så här när jag var klar...ett armeringsjärn först som jag slog ner i rabatten och sen på med en kruka i taget och fyllde med jord vartefter och satte lite olika blommor i...efter ett tips på nätet jag hittat. Visst ser det läckert ut när krukorna tycks stå och balansera på varje krukkant. 
 
 
 
Jag får önska alla en skön helgdag trost det blåsiga men i alla fall soliga vädret här.
 
 
 

Iskalla vindar..

0 Läs mer >>
En underbar dag med sol och värme med familjen. Först träffades vi på yngsta sonens utställning på Konstskolan Bacis som har öppethus hela helgen
 
 
Bilden till vänster är skolan som är från 1800-talet.Till höger är sonens ateljehörna med några av sina verk och även mittersta  fotot. De ndra är från elever i de olika kurserna som finns på skolan.
Det var många olika utställare från de olika kurserna som skolan har bla. masker dom gjort ...akvareller ;grafik,inredning mm.
Efter rundan köpte vi fika med hembakat av alla de sorter så det var inte lätt att välja...allt såg så gott ut. Vi satte oss utanför där det ordnats så mysigt och bara njöt i solgasset. Sonen var så glad att hela familjen dök upp..ja förrutom dottra då som var på galej på stan med sina vänninnor.Farmors lilla charmtroll satt i gröngräset bland maskrosorna.
 
 
 
 
 
Efter så skildes vi åt och mina barns far samt son med sambo åkte till hennes mamma och mormor på Värmdö där vi fortsatte att njuta av solen i deras trädgård med påtår.Sonens sambo har förutom sin lilla vovve ett kanske inte så vanligt husdjur kvar hos mor sin...en majsorm. Kan säga att den var kall att ta i...modiga jag :) men hoppade högt när jag skulle ta ett foto för jag kände nått kallt på handen precis när jag tog fotot...blev detta lite suddiga då jag tyvärr hoppade till :)
 
 
Svärdottern tog med ormen ut på omten där den fick slingra fram i solgasset den också.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det blev en riktigt mysig dag med hela gänget.
 
 

På utställning...

0 Läs mer >>
Jag fick en länk av en vän på FB om just Fibro och hur det är att ha det och hittade också denna fina video som på ett fint sätt beskriver det har har...just Fibromyalgi. Många vet inte vad det är för det syns ju inte utanpå och misstrohet och spekulationer om att man "inbillar sig" allt bara. Förr kallades den för "Kärringsjukan".
Vill bara dela med mig av denna och hoppas att den ger en liten inblick i varför jag kanske inte alltid är så glad och uppåt alltid.
 
 
 
 

Leva med Fibromyalgi

0 Läs mer >>
Tiden rinner iväg och snart har vi sommaren här..förhoppnigsvis. Det har varit en jobbig vinter och är fortfarande för min kropp som inte alls varit i form. Vädret spelar en stor roll för hur kroppen känns och även vad jag gör fysiskt.
Jag har nog svårt att acceptera att jag inte är som förr..rörlig och på G med än det ena än det andra både hantverk och andra vardagliga sysslor. Att det är frustrerande är bara förnamnet *suck*..känns tufft gör det i alla fall och vissa dar vill jag bara dra täcket över mig och önska jag bara fick sova och slippa gå upp.
 
Känner att jag bara måste få skriva av mig just nu.."beklaga mig"..ja vad sjutton man är väl bara en människa och måste få ur sig hur man känner sig och inte bara låssas att man är så glad o pigg och mår toppen (fast man försöker ju) det är inte lätt när kroppen inte vill det hjärnan vill längre. Det är ju inte bara 1 sak man "drabbats av"
Dålig lungkapacitet runt 60 % nått (får skylla mig själv)  pga. av rökning under många år fast jag slutade ju för nu 6 år sen.Fick först diagnosen troligtvis KOL men inget bestämt utan mer att lungorna inte hade full kapacitet. Haft värk i leder sen jag var runt 30 då det började så smått men eskalerade sen jag gick in i den berömda väggen på 90-talet och sen har det smygit sig på mer o mer.Fick diagnosen fastställd förra året att det var Fibromyalgi och Artros..jojo ska det vara så ska det..s k i t rent ut sagt.
 
Hur en kropp kan beete sig när man har detta ?...ja för det gör den ...det bara kommer så där hux flux när som helst. Magen krånglar...feberkänsla som man börjar bli sjuk ...brännande känsla som kan dyka upp både i händer och fötter, leder som värker och ömmar och molande ständig värk som sitter i ryggen. Vid promenader känns det i höfterna och fotleder så det blir inga långa promenader längre som förr. Det kan bränna till under fötterna också och det känns inte så skönt kan jag säga..en obehaglig känsla är det. Tröttheten är nog det värsta som gör att man ibland varken orkar eller kan göra nått..man bara vill sova. Synen blir ibland dimmig också och då är det inte lätt när man redan har dålig syn..och inga bra glasögon heller då jag tappade mina jag borde haft (måste skaffa nya..snart) så teminalglasen får duga så länge.Ja det är mycket annat också som inte känns bra.
Idag är jag väldigt känslig till sinnet och kanske det inte är undra på när man känner att man inte är som förr utan mer o mer tappat både ork och glädjen att göra saker som man med lätthet kunde tidigare och var kreativ och i farten var dag.
.Det finns en hel del olika symtomer vid Fibro och är nog olika från person till person också vilka man känner av mest. Nu har jag kluddat ner lite av hur jag känner o mår...mer vissa dar än andra då jag  är på glatt humör och med en vilja av guds nåde att skapa och vara kreativ men...som sagt var efter kommer oftats surt men jag MÅSTE få leva och göra saker jag verkligen tycker om..att skapa och pyssla för när jag gör det mår jag bra och även själen mår gott.
 
Jag har påbörjat ett nytt virkproject i alla fall men tror att det tar lite tid nu med tanke på tröttheten och måendet just nu.
Ska försöka få till en poncho istället för en sommarpläd som jag tänkt från början...dock ska den hänga över axlarna lite kyliga sommarkvällar är tänkt.
 
 
 
Har testat lite andra olika rutor också..men nu blir det blommorna som gäller
 
 
 
Jag har börjat lite smått nu att få ordning på framsidan också...
 
 
 
 
 
Lite växter som planterats i rabatterna
 
 
 
 
 

Måendet o skapandet