Måendet o skapandet

Tiden rinner iväg och snart har vi sommaren här..förhoppnigsvis. Det har varit en jobbig vinter och är fortfarande för min kropp som inte alls varit i form. Vädret spelar en stor roll för hur kroppen känns och även vad jag gör fysiskt.
Jag har nog svårt att acceptera att jag inte är som förr..rörlig och på G med än det ena än det andra både hantverk och andra vardagliga sysslor. Att det är frustrerande är bara förnamnet *suck*..känns tufft gör det i alla fall och vissa dar vill jag bara dra täcket över mig och önska jag bara fick sova och slippa gå upp.
 
Känner att jag bara måste få skriva av mig just nu.."beklaga mig"..ja vad sjutton man är väl bara en människa och måste få ur sig hur man känner sig och inte bara låssas att man är så glad o pigg och mår toppen (fast man försöker ju) det är inte lätt när kroppen inte vill det hjärnan vill längre. Det är ju inte bara 1 sak man "drabbats av"
Dålig lungkapacitet runt 60 % nått (får skylla mig själv)  pga. av rökning under många år fast jag slutade ju för nu 6 år sen.Fick först diagnosen troligtvis KOL men inget bestämt utan mer att lungorna inte hade full kapacitet. Haft värk i leder sen jag var runt 30 då det började så smått men eskalerade sen jag gick in i den berömda väggen på 90-talet och sen har det smygit sig på mer o mer.Fick diagnosen fastställd förra året att det var Fibromyalgi och Artros..jojo ska det vara så ska det..s k i t rent ut sagt.
 
Hur en kropp kan beete sig när man har detta ?...ja för det gör den ...det bara kommer så där hux flux när som helst. Magen krånglar...feberkänsla som man börjar bli sjuk ...brännande känsla som kan dyka upp både i händer och fötter, leder som värker och ömmar och molande ständig värk som sitter i ryggen. Vid promenader känns det i höfterna och fotleder så det blir inga långa promenader längre som förr. Det kan bränna till under fötterna också och det känns inte så skönt kan jag säga..en obehaglig känsla är det. Tröttheten är nog det värsta som gör att man ibland varken orkar eller kan göra nått..man bara vill sova. Synen blir ibland dimmig också och då är det inte lätt när man redan har dålig syn..och inga bra glasögon heller då jag tappade mina jag borde haft (måste skaffa nya..snart) så teminalglasen får duga så länge.Ja det är mycket annat också som inte känns bra.
Idag är jag väldigt känslig till sinnet och kanske det inte är undra på när man känner att man inte är som förr utan mer o mer tappat både ork och glädjen att göra saker som man med lätthet kunde tidigare och var kreativ och i farten var dag.
.Det finns en hel del olika symtomer vid Fibro och är nog olika från person till person också vilka man känner av mest. Nu har jag kluddat ner lite av hur jag känner o mår...mer vissa dar än andra då jag  är på glatt humör och med en vilja av guds nåde att skapa och vara kreativ men...som sagt var efter kommer oftats surt men jag MÅSTE få leva och göra saker jag verkligen tycker om..att skapa och pyssla för när jag gör det mår jag bra och även själen mår gott.
 
Jag har påbörjat ett nytt virkproject i alla fall men tror att det tar lite tid nu med tanke på tröttheten och måendet just nu.
Ska försöka få till en poncho istället för en sommarpläd som jag tänkt från början...dock ska den hänga över axlarna lite kyliga sommarkvällar är tänkt.
 
 
 
Har testat lite andra olika rutor också..men nu blir det blommorna som gäller
 
 
 
Jag har börjat lite smått nu att få ordning på framsidan också...
 
 
 
 
 
Lite växter som planterats i rabatterna
 
 
 
 
 

Kommentera här: