0 Läs mer >>
 
 
 
 
idag plockade jag fram ljusstakarna och tyckte en av dom såg så trist ut. Den var guldmålad och innan var den i en trist träfärg Men nu har jag tröttnat på guld. Plockade fram små silverkulor och Aluminium tejp samt svart färg och najtråd. Klippte till små bitar av tejpen och började lappa över så den blev helt täckt och drog med en sked över hela så tejpen fäste ordentligt. tog sen en virknål och tröck till med jämna mellanrum så det blev som  små skruvhål. Sen  den svarta akrylfärg på en svamp och täckte hela för att sen torka bort så det blev  som gammal metall. 
Gjorde sen ett par dekorationer med de små silverkulorna och lite röd dekoration av träull..eller vad det nu kallas :)
 
 
Och så här blev den .
 
Har virkat klart två sjalar också den ena i ljusgrå i garnet Lady från Järbo och den andra i mer blåtonade färger i garnet Mix från Rusta. Tror jag fått fnatt på att virka nu men så kul att ha nått att göra på kvällarna framför tv:n.
Jag har lite annat på G också som inte är klart..både virkning och stickning men det får ta den tid det tar nu för det är lite annat pyssel också så här innan julen står för dörren.
 
 
 
 
 

Adventspyssel och Vir...

0 Läs mer >>
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Idag har det äntligen varit sol och en blå himmel efter många dagars regn och halvstorm. Kroppen har inte mått så bra men idag fick jag lite energi för att ta en runda för shopping. Det blev ett par Jeansjeggings och ett par svarta med coola dragkjedjor på benen. Stövlar köpte jag i veckan som var och dom är varma o härliga så det är bara att vänta på riktiga kylan nu.
 
Tog en kort runda sen till lotten för att peta ner lite vitlök som jag totalt glömt att göra. Hoppas bara att det blir nått av det också men än är det rena rama höstvädret så det lär visa sig till våren.
Det hann bli skymning innan jag tog mig hemt igen och satte på lite fika att värma mig med.
 
Ha en skön kväll 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Shopping

0 Läs mer >>
 
 
 
I går kväll så gjorde jag klar min Lila pläd som ska pryda i soffan. Den får värma mig kalla kvällar framför TV:n. Det ligger en del ufon ( unfinished objekt) i korgen som jag ska ta tag i och göra klara också.. :) Det är kul att ha nått för händerna när man sitter o kikar på TV och är faktiskt rogivande också. Det har blivit en hel del gjort sen jag tog upp virkningen igen efter många år..
 
 
 
 
Idag blev det fåglarna i betong som slipades och även ljuskudden gjordes klar för allt hade torkat över natten. Fåglarna får vara i ren betong utan färg...snyggast så. Ljuskudden blev vit med spets limmad runt om och så två små tygrosor som legat i en låda i många år och bara skräpat. Satte ett ledljus i så ka jag ha det stå framme utan att behöva oroa mig för att glömma släcka..fiffigt att det finns och brandsäkert är det också.
Det är så trist nu i detta grå väder som vi haft så länge...man glömmer nästan hur solen ser ut .."suck"
Vi behöver verkligen få några solglimtar innan man deppar ihop helt i detta mörker som blir.
Jag ska fixa lite fika för kvällen och sätta mig och glutta lite på TV...och ha min ljuskudde tänd på bordet men kanske byter till ett som värmer gott också. Ska inte glömma bort att släcka ljuset innan jag kryper till sängs...och Tänk på det ni också !
 
 
 
 
 Ha en skön kväll...
 
 

Färdiga projekt

0 Läs mer >>
Igår började jag dagen med att ta fram allt som behövs för att pyssla med betong. Jag har länge funderat på att göra något fint att sätta på mina föräldras gravsten och det blev nu två små fåglar som får pryda stenen.
Det är inte lätt att jobba i betongen när man inte har formar utan gör på fri hand och det vill gärna flyta ut efter en stund. Det blev både hjärta och en ljuskudde. Ljuskudden har många gjort i gips men jag testade nu med betong. Tog en plastpåse och hällde i betongen och såg till att all luft i påsen försvann. Jag vek påsöppningen flera varv och vek den under så det inte skulle rinna ut. Såg till att jag fick till en fyrkant occh tröck ihop betongen så det blev lite höjd på den.Satte sen ner en kruka jag fyllt så det blev tyngd i den i mitten på kudden och tröck ner den så det blev en grop för ljuset att stå i. Inte så lätt att förklara kan jag säga :) men kanske det syns lite på fotot under hur det är gjort.
Jag vet inte om fåglarna verkligen ska målas...dom blir ju nog finare i den ljusgrå som blir när dom torkat och
blir även mer väderbeständiga utan att tappa nån färg eller flagna. Dom ska ju sitta på överkanten av stenen och passar nog bättre tillsammans med stenen som dom är också. Ja jag får se sen när dom är helt torra.
 
 
 
 
 Jag har lite andra idéer för betongen och det har jag ju så det räcker och blir över..25 kg gör man inte av med i en handvändning :) Nu blir det ingen betong idag för i helgen ska jag vila mina händer och fingrar. Det tar att pyssla och värke får jag på köpet :) men vad gör det när man får göra saker man tycker är kul. Nu ska jag bara ta det lugnt.
 

Fåglar i betong..

3 Läs mer >>
Idag har jag pysslat med att göra lite fina ljuslyktor av glasburkar och löv jag plockde på min promenad igår.
Tvättdag också så det blev lite spring dit då o då i pysslandet.Jag plockade fram både Decoupagelim och mitt hobbylim i fall det inte fukar med det ena så tar jag det andra :) löven som legat under press över natten samt glasburkar och penseln.
Strök lim på en liten del av burken först och la ett löv på och sen lim över det och tröck till men man får se till att det inte "lättar" från burken och kanske trycka till lite då o då där det släppt och lägga mer lim på.
 
 
 
 
 
Båda burkarna klara och har penslat lim över hela burken och över löven. Även där locket skruvas så är det lim och där snurrar jag runt vanligt snöre några varv eller mer och knöt knut och klippte av i lagom tampar.
 
 Så här blev det efter att limmet torkat..som glaset vore frostat.Vackert sken blev det  med  värmeljus i
och pryder sin plats där på hyllan. Detta hittade jag på en sida med olika DIY saker man kan göra så det är inte egen ideé men delar gärna med mig vilket som.
 
Har fler projekt på G och fått hem en säck på 25 kg Fin cement..och vad det kommer att bli av den..?
Ja det lär bli en hel del pyssel så det lär nog dyka upp här i bloggen lite då o då...förhoppningsvis.
 
 
 
 

Ljustider...

0 Läs mer >>
Visst går tiden snabbt när man tittar tillbaks..ja det var inte igår jag skrev här fast det känns så :)
Jag har varit tyst här men har gjort en hel del sen sist jag skrev så jag har inte legat på latsidan...om man säger så. Mycket av virka och pyssel med hemmet mitt. Köpt nya hyllor till sovrummet ..IKEA:s Kallax i både vitt och svart så nu har jag fått lite ordning på mitt pyssel i lådor där.Tänk så mycket skräp man samla på sig genom åren..fast man röjer ju då o då men likt förbaskat så finns det massa kvar.Ja ja....det har varit lite som sagt var att fixa o dona med och vädret har varit grått o trist en längre tid så det passarde bra att fixa inne då.
 
Idag sken solen så fint så det blev en skön promenad om än vyerna kanske inte är de jag önskade...skogen landsvägar och de fina fälten jag brukade se är nu inte detsamma.Det är inte alls detsamma längre att ta sina promenader och inte alls lika roligt och rogivande...tyvärr.Saknar mitt gamla boende och naturen runt där men får göra det bästa av det jag har nu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Solen sken när jag påbörjade min promenad men molnen hopade sig och det blev grått och lite kyligare så då vände jag på klacken och gick hem till värmen igen och fixade mig lite gott fika. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

November...redan ?