Fåglar i betong..

Igår började jag dagen med att ta fram allt som behövs för att pyssla med betong. Jag har länge funderat på att göra något fint att sätta på mina föräldras gravsten och det blev nu två små fåglar som får pryda stenen.
Det är inte lätt att jobba i betongen när man inte har formar utan gör på fri hand och det vill gärna flyta ut efter en stund. Det blev både hjärta och en ljuskudde. Ljuskudden har många gjort i gips men jag testade nu med betong. Tog en plastpåse och hällde i betongen och såg till att all luft i påsen försvann. Jag vek påsöppningen flera varv och vek den under så det inte skulle rinna ut. Såg till att jag fick till en fyrkant occh tröck ihop betongen så det blev lite höjd på den.Satte sen ner en kruka jag fyllt så det blev tyngd i den i mitten på kudden och tröck ner den så det blev en grop för ljuset att stå i. Inte så lätt att förklara kan jag säga :) men kanske det syns lite på fotot under hur det är gjort.
Jag vet inte om fåglarna verkligen ska målas...dom blir ju nog finare i den ljusgrå som blir när dom torkat och
blir även mer väderbeständiga utan att tappa nån färg eller flagna. Dom ska ju sitta på överkanten av stenen och passar nog bättre tillsammans med stenen som dom är också. Ja jag får se sen när dom är helt torra.
 
 
 
 
 Jag har lite andra idéer för betongen och det har jag ju så det räcker och blir över..25 kg gör man inte av med i en handvändning :) Nu blir det ingen betong idag för i helgen ska jag vila mina händer och fingrar. Det tar att pyssla och värke får jag på köpet :) men vad gör det när man får göra saker man tycker är kul. Nu ska jag bara ta det lugnt.
 

Kommentera här: