0 Läs mer >>
Det händer väl inte så mycket om dagarna mer än att jag virkar nu. Vädret har väl inte varit det bästa för kroppen med detta upponer mellan kyla regn och snö samt halka. 
Jag började virka på Glasunderlägg men virknålen gjorde att jag fick ont i hand och fingrar så det blev ännu en virknål omgjord.
Jag tog Cernitlera och knådade den mjuk sen formade jag leran runt nålen så den kändes okey i handen. Gjorde en smal "slinga" av leran och snurrade runt  där upptill som jag hade nålen "fri" för att nålen skulle sitta bra och tät. Märkte ut nålnr.. på handtaget med en sticka som jag "graverade in " det med.
Hade satt på ugnen i 120 gr och la in nålen på en bit folie i ungefär 20 min. När den svalnat så var det bara att fortsätta virka och det gick som en dans :) 


Här ligger 6st underlägg nu men ska nog göra 6 st till. Virkade ett litet hjärta och sydde dit på varje också och hittade mönster till det lilla hjärtat på Bautawitch.se ..hon har så mycket fint där.
 

Nu har det hunnit bli mörkt igen efter en grå dag men precis innan så visade sig solen när den gick ner en kort stund. Mer sol och ljusa dagar vill vi nog att det ska bli nu så kanske man blir lite piggare också.
 

 Ha en trevlig fortsättning på denna söndagskväll 
 

Virkat..

1 Läs mer >>
Jag har verkligen dåliga dagar nu.Värk som far runt i kroppen tröttheten som gör att jag helst skulle vilja sova hela dagarna. Ögonlocken känns så tunga och hjärnan orkar knappt "jobba"  överhuvudtaget...seg med andra ord.
Detta är inte alls kul och tänk om ja kunde krypa ur skinnet ? kanske byta kropp helt o hållet ...jisses det skulle vara bra om man kunde. Det blir inte mycket gjort här nu fast jag nog försöker.
Fönsterskydden fixade och målade men får nog fila lite till på dom. De lär inte bli permanenta där för jag har tänkt mig lite mer gedigna i trä än dessa i plast.
 
 
 
Jag satt ju och testade lite mönster från min Virk bok och fick till en hel grytlapp på två dar :) helt otroligt med tanke på hur jag känner mig ..både trött velig och obeslutsam vad det än gäller nu. Även en ideé till lite alster jag fått som jag gör fjädrar till ligger där nu bara och väntar på att bli klart. Jag får nog vara nöjd med grytlappen tror jag trots allt.
 
 
 
 
 
 
Det är banne mig inte alls kul att känna sig så här ..deppig blir man och kanske saknar jag om jag ska vara ärlig en man i huset igen .Vi är inte skapade för att leva ensamma...helt klart behöver vi någon att dela våra liv med på alla sätt och vis. Det är ju detta då ..Vem vill ha en skröplig tröttis att dela livet med? För att få lite liv i huset får jag väl skaffa en liten kisse igen för nått annat lär det väl inte bli ? Ja livet är inte alltid så uppåt men nog önskar man att livet vore som en dans rakt igenom  :)
 
 
 
 

Bad days..

1 Läs mer >>
Idag äntligen kom paketet med gardiner och fönsterskydd jag beställt efter lång väntan. Travade iväg i halkan till ICA för att hämta paketet och det var som sjöar både här o där efter regnet i natt som fått snön att smälta.
 
 
.
 
 Det blev en annan väg hem...lite bättre :)
 
 
 
 
 
Öppnade paketet när jag kom hem och vad ser jag ?
Tyget inte alls det jag beställt och jag blev så irriterad och hade bestämt att sy så symaskinen stog framme. Det tog en stund sen rotade jag i en kartong jag inte kollat i på länge som stog i förrådet. Hittade faktiskt ett tyg jag inte gjort nått av så fram med saxen och så klippte jag till en gardinkappa och gjorde en kanal för stången. Det gäller att inte ge upp....nja den får duga tills jag beställer nått nytt...men inte från samma ställe :)
 
Fönster skydden eller vad man säger var väl kanske inte de snyggaste...plats bara och rangliga var dom på sina stödben man satte dit och inte fick man plats med blommor i fönstret med dessa...???..Jaha då får man tänka till och så satte jag igång att leta fram tomma värmeljus hållare jag sparat för annat pyssel och betong och så blanda ihop så det räckte till 6 st hållare. Hällde i upp till kanten på alla och så tog jag och placerade själva skydden med de små knopparna som skulle varit i de andra plasthållarna i betongen ...svårt att beskriva hur men det syns nog på fotot nedan.Ställde dom så dom stog rakt för att torka i fönstret  då elementet värmer och där får dom nu stå tills imorgon. 
När dom sen brunnit klart i hållarna tar jag ur dom och putsar dom lite och sen ska dom målas vita. Så imorgon får jag väl fota av resultatet hur det blev men visar i alla fall hur det blev med gardinen till jag sytt och de fina blommorna jag köpte för att få lite fint...men tyvärr inte den gardin jag hade tänkt mig..men men det får bli nya sen.
 
 
 
 
 
 
 

Frustrerande...fel ty...

0 Läs mer >>
Idag var det rena rama isbanan utanför så jag gick sååå försiktigt fram och tillbaks till tvättstugan. Jag ville då rakt inte bryta ben eller armar ....usch bli ännu mer begränsad än man är. 
Tog en fika och fram med min nya bok med virkmönster närmare 200 olika med beskrivning till för att titta lite. Plockade  fram ett nystan garn för att testa under tiden jag väntar på tvätten.
Detta ska bli som ett korgmönster så det ska bli kul att se hur det blir när jag gjort några varv.
 
 
Det har kråglat idag med Bloggen så det gick inte att få upp inläggs sidan eller det man skrivit som utkast.
Kom i igen nu under kvällen så det blev att ändra lite på texten då jag hade skrivit lite mer i dåtid...när jag var på språng mellan tvättstuga och lägenheten :) Tur att jag inte halkade i alla fall utan det gick bra om än jag fick gå med andan i halsen fram o tillbaks. 
Sitter just nu med en kopp kallt kaffe  då jag är så inne i virkningen att jag glömmer av koppen som står där.
Jag får nog fixa till lite varmt kaffe istället och lägger virkningen åt sidan så hinner det inte bli kallt igen :)
 
 
 
 
 
 


Mönstervirkning..

0 Läs mer >>
 
 
 
 
Att jag varit kreativ med diverse hantverk år 2014 har jag i efterhand  insett. Bara detta att jag fått fart på både stickor och virknålen igen efter många års uppehåll känns kul. Lite målat har det varit också och inte bara möbler  och blomlådor utan tavlor också. Jag är väl på det mesta och har en massa idéer men mycket blir ju bara idéer och inget mer av det..det ska till lite mer än bara idé ockå.
Jag har en förmåga att sätta fart med något och så kommer jag på nått nytt och så blir det fler saker på G samtidigt. Det kan bli lite frustrerande i bland men ombyte förnöjer sägs det :) 
Här är en liten del av det jag virkat och stickat sen sommaren -14 
 
 
 
 
 
Har pysslat lite med dessa tavlor också..dom är dock inte riktig klara än utan tar lite då o då.
 
 
 
 
 
 

Virkat stickat & måla...

1 Läs mer >>
 
Det är nytt år och kanske dags att försöka vara mer *aktiv* i min blogg. Det är något jag ska försöka med i alla fall förhoppningsvis.
Det har varit en snöig helg och det blev både snögubbe och ljuslykta gjorda med yngsta barnbarnet och så iväg och grattat en av sönerna som fyllde år igår.
 
 
Idag har jag varit mer än slut o trött så halva dagen sov jag bort. Vädret och snöskottning har nog inte varit den bästa för kroppen heller då Fibron blir värre av både väder och mer fysisk ansträngning.Det är inte alls kul att kroppen inte funkar som förr och när man vill så mycket men tyvärr bara får avstå för att man får både värk och hela kroppen strejkar på många olika sätt. Mina långa promenader som tyvärr bara blir korta pga av värk i höfter o ben..ja det känns av både här o där. Tänk vad jag önskar att man vore den där aktiva och pigga  igen..men men.
 
 
 
 
 
Det var tyvärr ingen större idée att skotta på eftermiddagen...det har börjat töa bort igen :/
 
 
 
 
 
 

Nya friska tag..

1 Läs mer >>
Nu har jag laddat ner allt från 2010 till slutet på 2014 från bloggen och använde mig av ett program jag hittade när jag sökte hur man gör på google.Det tog ett par timmar att ladda ner alla filer från bloggen men här är det jag anväde mig av HTTrack Websait Copier 3.48.19. och länken till sidan för att ladda ner programmet. Det går att välja på vilket språk man vill ha sen när man väl ska öppna programet och bra att det då fanns på svenska.
 
http://www.httrack.com/page/2/en/index.html
 
Det kan ju vara bra att kunna spara ner allt på sin egen hårddisk. Nu ska jag se om jag kan flura ut hur man kanske kan göra en riktig bok av det men måste nog ta reda på lite mer hur det går till.
 
Jag har letat efter andra bloggportaler för att eventuellt flytta bloggen dit och börja om med helt nytt. Att det ska vara så svårt att hitta en som faller en i smaken och med funktioner man vill ha. Det finns få gratis teman här och att göra om de som finns är inte lätt heller.
 
 
Idag har jag inte gjort så mycket mer för jag har varit trött  av värken och lagt mina målar & stick projekt åt sidan ett tag .Trist väder och det lilla av snö som kom har nu smält..igen. Jag längtar verkligen till våren då det börjar bli ljusare och jag får sätta fart med odlingslotten samt min lilla blivande trädgård. Dags att kanske tänka på vad jag ska så  och plantera i år? Det finns ju lite att välja på både vad det gäller grönsaker och blomsterfröer.
Nu blir det lite matlagning sen får jag nog klura lite på detta med Blogg mm ..resten av kvällen  till lite fika.
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ladda ner blogg..

0 Läs mer >>
 
 
Då har vi klivit in på det nya året 2015 och lämnat 2014 bakom oss. Jag hoppas verkligen att detta år kan bli ett år av många positiva händelser och att det blir ett år vi alla kan se lite ljusare på framtiden för vår jord.
Det har varit många kämpiga år både själsligt och fysiskt och önskar nu bara att kunna få ro och lugn inom mig.
Det kroppsliga (värken...mm) får jag nog bara finna mig i och acceptera att så är att leva med Fibro.
Jag har ju lärt mig att leva med både dåliga lungor och min yrsel som dyker upp som gubben i lådan då o då :)
 
Att man börjar bli gammal är väl kanske inget man vill eller ens önskar.Så  är livet och med åldern kommer också krämporna...de man kanske inte vill accceptera men vi kommer inte ifrån att så är det.Nog om detta nu.
 
Nu vill jag se framåt och mot sommartider igen..:) Underbara sommar då jag får vara ute och pyssla i min trädgård som förhoppningsvis ska planeras och läggas gräsmatta i nu till våren. Min odlingslott som jag bestämt att ha ett år till med lite hjälp av mina goa barn och min egna trädgårdsmästare yngsta barnbarnet på 4 år.
Så nu lämnar jag år 2014 bakom mig och önskar Alla nära o kära  och vänner ett riktigt härligt och positivt 2015.
 
 
KRAM /
 
 

Nytt år...