1 Läs mer >>
 
Nu är kylan här och frosten ligger på marken så snart kommer väl snön nerdimpandes också.
Det är kallt inne med och jag drar på mig sockor och tjock tröja men känner mig ruggig trots det. Värken i höfter och rygg samt leder lite här o där gör att det är svårt att sova ordentligt så jag är trött och det gör sitt till att man känner sig lite si och så.
Jag har börjat sticka mer än jag gjort på många år men virkat ett bra tag då det är lite lättare med rörelserna i armar och händer.Det har blivit ett och annat nu jag fått ihop och nu är det filt, sockor och lite annat på G.
 
Jag fick hem ett paket med garn igår med både babygarn och ett nystan för sockorna som det fattades lite av.
Nu ska det bli lite stickat till det väntade barnbarnet och det ska bli så kul att få ännu ett litet knyte att få krama och gosa med :) Det är det 4:e barnbarnet som är på väg nu men är ju mormor till 2 redan  och farmor till 1 som nu ska få ett litet syskon.
Det är ju bra att ha något för händerna  när det inte blir så mycket utepyssel och även att hålla igåg händer och lederna lite...risken är att man stelnar till annars.Det är redan lördag och det rinner iväg snabbt nu så snart har vi 1:a advent här då blir det glögg och pepparkakor till fikat men ikväll blir det bara kaffe och kanske lite glass till.
Nu har det blivit mörkt så lite tända ljus till fikat blir det också.
Ha en trevlig kväll
 
 
 
 
 

Stickar och stickar.....

0 Läs mer >>
 
Det har varit en lite dämpat och avslaget dag denna lördag Vaknade ganska sent så dagen blev kort men fixat håret lite med att ljusa upp det lite då det såg lite mörkt ut i botten.
Det som hänt i Paris är bara så hemskt och man kan inte förstå detta grymma som drabbat helt oskyldiga människor....det är svårt att beskriva vad man känner. Jag har Tv nyheterna på sen tidigt idag då det är extrasändning ang. terrorattackerna Tankarna går till alla dessa drabbade familjer som har någon anhörig som drabbats. Tänk det kunde lika äl ha varit i Stockholm eller annan  stad i Sverige som det hänt ?
Ja idag är det oro krig och elände i vår värld runt om och man vet inte vad som kan hända.
Har tänt lite ljus här och tagit fram lite jordgubbspaj jag gjorde igår och satt på kaffet så kvällen blir i soffhörnet framför tv:n och kanske jag tar tag i stickningen en stund också. 
 
 
 

En dämpad dag

0 Läs mer >>
 
 
 
Idag är det Fredag den 13:e !!!..😱 men också mitten på november. Det blommar i mitt lilla stenparti fortfarande och det är helt otroligt att vi har så "varmt" än och snön tycks dröja ett bra tag till. Jag kan leva utan snön men kanske synd om alla barn som bara väntar på att kasta sig ut i pulkabackar eller ta fram skidor och skridskor.
Kanske vi inte ens får snö vintertid om det ska fortsätta att vara milda vintrar i framtiden ? Klimatet har verkligen förändrats värden över med både det ena och andra som får katastrofala följder för de drabbade.
Vi får väl hoppas att det kan bli en vit jul om inte annat .
 
 
 

Det blommar

0 Läs mer >>
 
Nu har jag målat klart skåpet och blev nöjd med resultatet. Dekoren kom fram mycket bättre nu också tycker jag. Jag fick ett ryck och möblerade om vardagsrummet också när jag ändå höll på och stökade till. Nöjd och trött så imorgon ska jag bara ta resten som återstår av ommöbleringen med prylar och lite flytt av lampor.
Nu blir det vila resten av kvällen med lite fika vid TV:n.
 

Skåpet ommålat och kl...

0 Läs mer >>
 
Dagen började med att tvätta av linneskåpet med Målattvätt ordentligt och under tiden det torkade tog jag min morgonfika och macka. När det torkat så tog jag kvistlacken som syns på bilden och tunnade ut den lite med vatten och sen målade jag på hela skåpet  2 ggr med c:a 30 min. mellan strykningarna. Att jag tar kvistlack beror på att det gärna "blöder" igenom och blir gulaktigt när man målat tackvare att det är både polisch och inoljat med diverse medel under åren för det är från 30-40 talet och trät har dragit åt sig.Kvistlacken ser lite mjölkvit ut vid strykningen men blir helt transparant när det är torrt.
 
Jag har testat  Anne Sloans Chalk Paint tidigare men har även gjort en egen variant av den och det funkar bra.
Jag köpte Beckers Elegant vattenbaserad lackfärg och matt och tog 1 dl modelgips pulver och 1 dl varmt vatten och rörde ihop i en plastburk till den var slät sen i med 3dl c:a av färgen som jag rörde ihop. Den fick stå ett tag då jag lackade skåpet så den hann sätta sig lite och tjockna till. Blir den för tjock så är det bara att fylla på med lite vatten tills man tycker den går lätt att stryka på men får inte vara för tunn utan ungefär som yougurt.När lacken torkat så började jag med att stryka skåpet med färgblandningen jag gjort och den fäster väldigt bra på lacken så därför behövs ingen grundärg. 
Jag har bara målat första lagret nu och det får stå nu över natten så imorgon tar jag och fortsätter målandet.
Kvällen får jag tillbringa framör TV:n och vila rygg och benen ...det tar att måla :)
 
 

Färg penslar och ett ...

0 Läs mer >>
Nu ska det äntligen bli av att måla mitt gamla linneskåp. Jag har velat fram och tilllbaks länge nu om det ska få vara som det alltid sett ut eller ej. Det gamla linneskåpet som pappa och mamma köpte som unga och som jag sen tog över när min pappa gått bort för mamma gick bort reda när jag bara var 7 år. Många minnen är förknippade med skåpet och vill helst ha det kvar.Jag har både bord och stolar som går i samma stil som jag också tog över men är nu ommålat i vitt så det blir nog fint när allt blir i vitt.
Det ser inte ut att bli en "riktig" vinter med snö utan mer höstlikt med regn och rusk så då får man försöka pyssla och hitta på lite inne.
 
 
Nu när mörkret tar över och det mest är rusk och regn så är det mysigt att tända lite ljus till eftermiddags fikat och man får bara drömma sig bort tills nästa vår och sommar igen.Imorgon blir det i alla fall förberedelser inför skåpmålning med att tvätta av och lite slipning.
Ha en trevlig kväll
 
 
 

Måla skåp

0 Läs mer >>
Nu är mina underlägg äntligen klara. Dom är virkade i Drops Paris Recycled Denim och virknål nr.4
Det går snabbt att virka med lite grövre garn men det har tagit lite tid då jag har fler projekt på G samtidigt. Mönster är som mormorsrutor  men lite eget gjort.
Det är så avkopplande att virka eller ha något annat pyssel för händerna så ikväll blir det fortsatt sticka lite också.
Ha en trevlig kväll / Anni

Virkade underlägg

0 Läs mer >>
 
Dagen började med funderingar på vad jag ska hitta på om dagarna förutom virkade och pysslande med nått hantverk. Att vara sjukpensionär kan ibland vara lite jobbigt med tanke på att man inte alltid kan vara på topp då kroppen inte vill det man skulle vilja göra. Jag har börjat med mina nypontab. så jag hoppas det ska få lite effekt i alla fall.Jag saknar mina härliga promenadvägar vid skog och rågfälten sen jag flyttade närmare centrum.
Jag tog på mig gympadojorna i alla fall och började traska uppåt mot Lasse Åbergs museét och vidare i på en tvärväg längre bort.Förbi det lilla söta kulturmärkta röda huset som även min faster hyrde av kyrkan då hon levde. Så gulligt och mysigt och skulle gärna bo där :)
Jag njöt av promenaden och gick med raska steg vidare vägen fram ut i naturen. Solen värmde och det kändes som förr när jag gick mina långa promenader flera ggr i veckan...ja värken i kroppen gör ju att det inte blir så ofta nu. Att jag inte tänkt på denna väg tidigare ? Här kommer jag mer nära naturen och slipper ta gångvägar runt bland villor och trafikerade vägar men synd att det inte finns nån strandpromenad att gå. Jag lär nog ta denna väg i fortsättningen och kanske det blir lite oftare också...om kroppen vill.
 
 
 
 
På vägen hem igen gick jag förbi båthamnen och kikade på alla gäss och änder som simmade runt och skränade högljutt.Det är så rogivande att vara vid vattnet och önskar jag hade ett litet hus med sjöutsikt..ja drömma kan man väl i alla fall.
 
 
En skön dag blev det och en kopp kaffe i solen ute när jag kom hem.
 
 
 

Ut i naturen

1 Läs mer >>
 
 
Idag var det rena sommarvädret...nja 12+ i alla fall och sol med klarblå himmel och det i november. En stund ute på terassen med en kopp fika blev det sen en promenad till centrum. Lämnade tillbaks en tröja jag köpt som inte var så bra i storleken.Gick förbi Hälsokostbutiken men vände och gick in för nu skulle jag banne mig testa detta med nypon mot onda leder och muskler som jag tänkt göra så länge. Det blev Nypozin tabletterna så nu ska jag sätta fart med 2 tab/2 ggr om dan sen efter 4-6 veckor 1tab/2ggr om dan.
Det ska bli spännande och se om det funkar mot min Artros och Fibro som det sägs göra.Fick senaste nr. av Kurera som jag ska lägga mig och läsa ikväll..kanske det finns nått annat som är bra för en värkade kropp eller hälsosamt på annat sätt.
Igår vad en "dålig" dag idag en lite bättre så det går upp o ner ..precis som solen :)
 
Ha en bra kväll .
 
 
 
 
 

Nypon för hälsan..

1 Läs mer >>
 
Tiden tycks gå fortare för varje år och det känns som man inte hinner med riktigt. Sommaren är över och min kolonilott är avslutad och uppsagd.Många sköna dagar har tillbringats där men även myckt slit och jobb som tagit på min värkande kropp.Jag har hunnit få min egna lilla trädgård nu där jag kan odla och påta i rabatter och mer lagom stor att påta i.
Jag var och tände ljus och gjorde fint på gravarna till Allhelgona för mina nära och kära som inte finns med oss här nere längre. Många tankar har gått till de kära "änglarna" och saknaden blir mer påtaglig när man står där på kyrkogården. Saknaden efter min egna älskade ängel gör att det känns tomt och ensamt fast det nu gått 9 år sedan han for till Nangialia.Det är tufft att leva ensam fast jag har mina älskade barn och barnbarn. Singellivet är kanske inte det man väntat sig resten av sitt liv men lär nog så förbli känns det som.
Jag tänker mycket på framtiden och vad som komma ska. Man blir ju inte yngre tyvärr och att bli gammal och skruttig kanske inte känns så där jättekul när sinnet känns mer "alert" och ungt men men...alla kommer vi dit en dag och det rinner iväg snabbt nu tycker jag. 
Det är en tid nu som kommer med mörker och kyla och inte undra på kanske att man blir lite mer seg och trött och kanske som mig...full av tankar och funderingar om livet framåt och vad som väntar runt hörnet.
Visst... jag är lite modfälld och tankarna kanske inte är de positivaste just nu men det går upp och ner tror jag lite till mans så här denna mörka årstid.Tiden går snabbt och snart så kommer den ljusare tiden igen som tur är och sinnet kanske blir lite lättare också :) 
Avslutar med orden som kommit att bli mina visdomsord "Ta en dag i taget "  så det gör jag...tar mig en eftermiddagsfika och njuter av den :)
 
 
 
 

Novembertankar