Ut i naturen

 
Dagen började med funderingar på vad jag ska hitta på om dagarna förutom virkade och pysslande med nått hantverk. Att vara sjukpensionär kan ibland vara lite jobbigt med tanke på att man inte alltid kan vara på topp då kroppen inte vill det man skulle vilja göra. Jag har börjat med mina nypontab. så jag hoppas det ska få lite effekt i alla fall.Jag saknar mina härliga promenadvägar vid skog och rågfälten sen jag flyttade närmare centrum.
Jag tog på mig gympadojorna i alla fall och började traska uppåt mot Lasse Åbergs museét och vidare i på en tvärväg längre bort.Förbi det lilla söta kulturmärkta röda huset som även min faster hyrde av kyrkan då hon levde. Så gulligt och mysigt och skulle gärna bo där :)
Jag njöt av promenaden och gick med raska steg vidare vägen fram ut i naturen. Solen värmde och det kändes som förr när jag gick mina långa promenader flera ggr i veckan...ja värken i kroppen gör ju att det inte blir så ofta nu. Att jag inte tänkt på denna väg tidigare ? Här kommer jag mer nära naturen och slipper ta gångvägar runt bland villor och trafikerade vägar men synd att det inte finns nån strandpromenad att gå. Jag lär nog ta denna väg i fortsättningen och kanske det blir lite oftare också...om kroppen vill.
 
 
 
 
På vägen hem igen gick jag förbi båthamnen och kikade på alla gäss och änder som simmade runt och skränade högljutt.Det är så rogivande att vara vid vattnet och önskar jag hade ett litet hus med sjöutsikt..ja drömma kan man väl i alla fall.
 
 
En skön dag blev det och en kopp kaffe i solen ute när jag kom hem.
 
 
 

Kommentera här: