0 Läs mer >>
Nu är mysteriet med mina meloner löst. Jag har googlat som en tok på bilder och läst om olika sorter men inte hittat något...men idag efter nattens regn och åskväder kikade jag ut på tomten och såg något litet gult runt som låg på gräset och undrade vad sjutton det var. Jag gick ut och ojj så blött i gräster det var och svalt i luften..skönt men till saken igen..det gula vad var det ?
Jag tog upp det "gula" och såg att det var ju en av mina gröna meloner som blivit gul och brunrandig.Gick och delade den på mitten och nog doftade det melon allt..sött och smakade även sött. 
Satte mig och googlade igen på meloner men denna gång på bilder bara..då...där fick jag se denna lilla melon och vad det var för sort...Queen Anne pocket melon som inte blir större än en Clementin och förr i tiden odlade man den för doftens skull och användes som parfym för att dölja kroppsdoften och bars i fickan. Den ska vara söt och en delikatess skrivs det och serveras med varm honung. Så det var inga frön jag hade sparat från köpta meloner på ICA.
.
 
 
 
 
Jag kom på att jag hade ju faktisk köpt frön till några små meloner då jag hade min kolonilott för några år sedan..blev inget av plantorna mer än bladslingor då. Tänk att dessa två fröna i burken jag hittade och planterat hålls så länge och grott så mycket nu att det är runt ett 30-tal  gröna meloner i miniformat. Såg att det faktiskt under alla blad i ett hörn låg ett antal som börjat gulna..jag som trodde att dom fick för lite ljus ..ja ja nu vet jag att dom faktisk ska bli mer åt det gula hållet. Läste även på nån sida på engelska att man gjorde marmelad av melonen men hittade inga recept men får väl söka lite mer om denna lilla minimelon.
 
 
 
 
 
 

Mysteriet med Melonso...